Zelf chocoladepasta maken (basisrecept)
Zelf chocoladepasta maken is eenvoudig! Dit recept gebruikt alleen hazelnoten en een stukje pure chocolade. Met dit gezonde broodbeleg maak je snel een heerlijk en zoete ontbijt. Een basisrecept voor hazelnootpasta dat super makkelijk te maken is. Voor een vegan versie gebruik je plantaardige chocolade. Meng gewoon de ingrediënten in de blender en je hebt binnen enkele minuten een gezonde, zelfgemaakte hazelnootpasta.
Een basis chocoladepasta recept, hoe makkelijk! Je zelfgemaakte vegan én gezonde hazelnootpasta op brood. Draai even in de mixer en klaar! Zorg dat je wel vegan chocolade gebruikt voor deze gezonde hazelnootpasta. Begin met het roosteren van je hazelnoten, wat de smaak enorm zal verbeteren. Rooster ongebrande hazelnoten 15 minuten op 180 graden Celsius op een bakplaat. Dit zorgt voor een diepere en rijkere smaak in je pasta.
Heb je al gebrande hazelnoten? Laat ze dan nog 5 minuten op 180 graden Celsius in de oven nabranden voor extra smaak. Voor een snellere versie kun je ook direct gebrande hazelnoten gebruiken in je keukenmachine.
Ook lekker: kersenjam suikervrij!
Ingrediënten
- 175 gr hazelnoten (met vlies)
- 40 gr pure chocolade
Optioneel
- 1 el kokosolie
Instructies
- Doe de geroosterde hazelnoten in de keukenmachine en maal ze tot een fijn gruis.
- Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron totdat deze volledig gesmolten is.
- Meng de hazelnoten regelmatig terwijl je ze maalt, totdat je een smeuïge pasta hebt.
- Dit kan ongeveer 10 minuten duren. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de hazelnootpasta en meng goed door tot een gladde massa.
- Schep de chocoladepasta in een pot en laat afkoelen.
Maak de chocopasta eventueel nog smeuïger met een lepel kokosolie.
Ook lekker: pindakaas! Meer over pindakaas? Je leest het hier.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Echt super lekker geworden. Maaaaar… nu wordt het (na twee dagen) een steeds vastere substantie. Wat heb ik fout gedaan?
Oh, tjee, ik moet je eerlijk zeggen dat deze bij ons binnen no time op is nadat deze chocoladepasta gemaakt is. Maar misschien de noten iets langer laten draaien, soms zet ik de chocopasta voor een paar seconden in de magnetron om deze iets vloeibaarder te maken.. Heb je kokosolie of boter gebruikt? Te veel hiervan dan wordt de pasta moeilijk smeerbaar. Fijne pasen Nicky!
Niet geprobeerd, lijkt me lekker.
Top recept!
Dank Eli!