Zelf chocoladepasta maken (basisrecept)

Zelf chocoladepasta maken (basisrecept)

Zelf chocoladepasta maken is eenvoudig! Dit recept gebruikt alleen hazelnoten en een stukje pure chocolade. Met dit gezonde broodbeleg maak je snel een heerlijk en zoete ontbijt. Een basisrecept voor hazelnootpasta dat super makkelijk te maken is. Voor een vegan versie gebruik je plantaardige chocolade. Meng gewoon de ingrediënten in de blender en je hebt binnen enkele minuten een gezonde, zelfgemaakte hazelnootpasta.

Een basis chocoladepasta recept, hoe makkelijk! Je zelfgemaakte vegan én gezonde hazelnootpasta op brood. Draai even in de mixer en klaar! Zorg dat je wel vegan chocolade gebruikt voor deze gezonde hazelnootpasta. Begin met het roosteren van je hazelnoten, wat de smaak enorm zal verbeteren. Rooster ongebrande hazelnoten 15 minuten op 180 graden Celsius op een bakplaat. Dit zorgt voor een diepere en rijkere smaak in je pasta.

Heb je al gebrande hazelnoten? Laat ze dan nog 5 minuten op 180 graden Celsius in de oven nabranden voor extra smaak. Voor een snellere versie kun je ook direct gebrande hazelnoten gebruiken in je keukenmachine.

Ook lekker: kersenjam suikervrij!

Chocoladepasta maken

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Ga zelf chocoladepasta maken met hazelnoten en pure chocolade. Eenvoudig recept voor een gezond en vegan broodbeleg dat snel klaar is.
Gang Ontbijt
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 pot
calorieën 1288

Ingrediënten

  • 175 gr hazelnoten (met vlies)
  • 40 gr pure chocolade

Optioneel

  • 1 el kokosolie

Instructies

  • Doe de geroosterde hazelnoten in de keukenmachine en maal ze tot een fijn gruis.
  • Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron totdat deze volledig gesmolten is.
  • Meng de hazelnoten regelmatig terwijl je ze maalt, totdat je een smeuïge pasta hebt.
  • Dit kan ongeveer 10 minuten duren. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de hazelnootpasta en meng goed door tot een gladde massa.
  • Schep de chocoladepasta in een pot en laat afkoelen.

Maak de chocopasta eventueel nog smeuïger met een lepel kokosolie.

Ook lekker: pindakaas! Meer over pindakaas? Je leest het hier.

Zelf chocolade pasta maken recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Nicky 2 april 2021 at 22:27 - Reply

    Echt super lekker geworden. Maaaaar… nu wordt het (na twee dagen) een steeds vastere substantie. Wat heb ik fout gedaan?

    • Miranda Bernáth 4 april 2021 at 12:25 - Reply

      Oh, tjee, ik moet je eerlijk zeggen dat deze bij ons binnen no time op is nadat deze chocoladepasta gemaakt is. Maar misschien de noten iets langer laten draaien, soms zet ik de chocopasta voor een paar seconden in de magnetron om deze iets vloeibaarder te maken.. Heb je kokosolie of boter gebruikt? Te veel hiervan dan wordt de pasta moeilijk smeerbaar. Fijne pasen Nicky!

  2. Stella de tester 24 maart 2021 at 18:55 - Reply

    Niet geprobeerd, lijkt me lekker.

  3. Eli Verschuere 10 februari 2021 at 13:49 - Reply

    Top recept!

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024