Zelf chocoladepasta maken

Zelf chocoladepasta maken

Gezonde pasta
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 0 min
  • Klaar in: 10 min

Chocoladepasta maken dat kan je makkelijk zelf. Recept met enkel hazelnoten en een stukje pure chocolade, eitje! Gezonde pasta zelf maken doe je zó. Heerlijk zoet broodbeleg!

Vegan en gezonde hazelnootpasta

Een basis pasta recept, hoe makkelijk! Je zelfgemaakte vegan én gezonde hazelnootpasta op brood. Draai even in de mixer en ready! Zorg dat je wel vegan chocolade gebruikt voor deze gezonde hazelnootpasta.

Hazelnoten roosteren

Zelf hazelnootpasta maken is zo gepiept. Even je hazelnoten roosteren, de basis voor de lekkerste hazelnootpasta heb je dan al in huis. Rooster de ongebrande hazelnoten een kwartier op 180 graden op een bakplaat. Vers gebrand geeft een nóg lekkerdere smaak aan de chocopasta.

Zijn je hazelnoten al gebrand? Laat ze nog even 5 minuten op 180 graden op een bakplaat nabranden. Kies je voor de snelle versie dus gebrande hazelnoten direct in de keukenmachine, ook prima!

Ook favoriet: Chantal’s favorieten juices, powershots en chocolade.

Ingrediënten

  • 175 gr hazelnoten (met vlies)
  • 40 gr pure chocolade

Optioneel

  • 1 el kokosolie
Zelf chocolade pasta maken recept

Homemade chocopasta, zo maak je ’t

  1. Doe de de geroosterde hazelnoten in de keukenmachine en draai tot gruis. Smelt ondertussen de chocolade.
  2. Schep de noten tussendoor om en laat flink draaien tot een smeuïg mengsel. Dit kan 10 minuten duren. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix door. Roer de smeuïge pasta door en schep in een pot. Homemade chocopasta, zo maak je ’t!

Maak de chocopasta eventueel nog smeuïger met een lepel kokosolie.

Maak zelf pindakaas. Pindakaas, easy! Meer over pindakaas? Je leest het hier.

Beoordeling: 4.3. van 21 stemmen.
Please wait...

Wat vind je van het recept?

  1. Eli Verschuere 10 februari 2021 at 13:49 - Reply

    Top recept!

  2. Stella de tester 24 maart 2021 at 18:55 - Reply

    Niet geprobeerd, lijkt me lekker.

  3. Nicky 2 april 2021 at 22:27 - Reply

    Echt super lekker geworden. Maaaaar… nu wordt het (na twee dagen) een steeds vastere substantie. Wat heb ik fout gedaan?

    • Miranda Bernáth 4 april 2021 at 12:25 - Reply

      Oh, tjee, ik moet je eerlijk zeggen dat deze bij ons binnen no time op is nadat deze chocoladepasta gemaakt is. Maar misschien de noten iets langer laten draaien, soms zet ik de chocopasta voor een paar seconden in de magnetron om deze iets vloeibaarder te maken.. Heb je kokosolie of boter gebruikt? Te veel hiervan dan wordt de pasta moeilijk smeerbaar. Fijne pasen Nicky!

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter