Zelf Indonesische rendang maken

Zelf Indonesische rendang maken

Indonesisch stoofpotje
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min

Zelf Indonesische rendang maken met als belangrijkste ingrediënten rundvlees en groente. Heerlijk stoofgerecht gekookt in kruiden en kokosmelk, ’n feestje! Dit recept is een snelle manier om Indonesische rendang te maken, niet te moeilijk en super lekker.

Rendang maken met jackfruit

Rendang maken met jackfruit is echt een aanrader, een vegan variant van het gekruide Indonesische stoofpotje. Jackfruit is de perfecte vleesvervanger, zowel qua smaak als structuur. Maak ’t eens, vegetarisch stoofvlees, jackfruit curry.

Ingrediënten

  • 300 gr pandanrijst
  • 600 ml kokosmelk
  • 120 ml water
  • scheut olijfolie
  • 350 gr runderreepjes
  • 750 gr sperziebonen
  • 90 gr Indonesische rendang kruidenpasta
Indonesische rendang recept

Zo maak je een snelle rendang

  1. Zet een pan op het vuur en vul deze met 400 ml van de kokosmelk en 120 ml water en kook hier de rijst in volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Haal de puntjes van de sperziebonen en breek doormidden. Verwarm de olie in een wok en bak hierin de runderreepjes kort op hoog vuur. Schep de Indonesische rendang kruidenmix erbij met 200 ml kokosmelk en laat de saus op laag vuur 5 minuten zachtjes koken.
  3. Kook de sperziebonen kort en beetgaar. Verdeel de kokosrijst over kommen en schep de rendang saus met groente er boven op. Zó maak je een snelle rendang!

Maak je snelle rendang af met een hand seroendeng, zó lekker! En eet je rendang ook eens met een frietje.

Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...