Zelf Indonesische rendang maken

Indonesisch feestje
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Deze Indonesische maaltijd is eenvoudig zelf te maken, heerlijk rundvlees met sperziebonen en rijst. Hou je van pittig? Snij dan een rood pepertje fijn en bak het mee met het vlees.

Rendang, authentieke saus

Runderreepjes in authentieke saus, even in het verre oosten met overheerlijke rendang.

Ingrediënten

  • 300 gr pandanrijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 120 ml kraanwater
  • 2 el olie
  • 350 gr runderreepjes
  • 750 gr sperziebonen
  • 320 gr Indonesische rendang saus

Bereidingswijze

  1. 1Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik in plaats van water 100 ml kokosmelk per persoon en voeg per persoon 30 ml kraanwater toe.
  2. 2Dop de bonen en snij ze doormidden. Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak hierin de runderreepjes in 3 minuten op hoog vuur bruin. Schenk de saus erbij en laat het op laag vuur 5 minuten zachtjes doorkoken.
  3. 3Kook de sperziebonen in een pan met ruim water en een beetje zout in 5 minuten beetgaar.
  4. 4Schep de sperziebonen door het vlees met de saus. Verdeel de kokosrijst over de borden en serveer met de rendang en de groente.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...