Zelf gyros maken

Zelf gyros maken

Zelf gyros bereiden is simpel dankzij dit authentieke Griekse recept, perfect voor een smaakvol diner voor vier personen. Gyros, die heerlijke Griekse klassieker van fijn gekruid vlees, is verrassend makkelijk om thuis te bereiden. Wanneer je het eenmaal zelf hebt gemaakt, wil je niet anders meer. Binnen 45 minuten tover je een smaakvol hoofdgerecht of snack op tafel. Serveer de gyros in een wrap of met een portie rijst, en maak het af met knapperige sla of een frisse Griekse salade. Eet smakelijk!

Gyros Grieks

Gyros recept

4 van 30 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van fijn gekruid gyros vlees met dit recept. Snel een heerlijk Grieks gerecht thuis. In minder dan een uur een topgerecht op tafel.
Gang Hoofdgerecht, snack
Keuken Grieks
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
calorieën 257

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1½  el gyroskruiden
  • 150 ml olijfolie
  • 1 paprika rood
  • 600 gr varkensschnitzels geen paneer

Instructies

  • Snij de varkensschnitzels in reepjes, pel en pers de knoflook en snij de uien in halve ringen.
  • Doe de varkensreepjes samen met de olijfolie, gyroskruiden, ui en knoflook in een kom en laat het een half uur in de koelkast marineren. Snij ondertussen de paprika in reepjes.
  • Bak de varkensreepjes na het marineren samen met de paprika en serveer het vlees met wat brood en tzatziki.

Eet lekker met een Griekse salade met feta en olijven. Oregano, peterselie en dressing van rode wijnazijn.

Gyros recept

Dit recept valt onder

Meer Griekse recepten

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024