Zelf gyros maken
Zelf gyros bereiden is simpel dankzij dit authentieke Griekse recept, perfect voor een smaakvol diner voor vier personen. Gyros, die heerlijke Griekse klassieker van fijn gekruid vlees, is verrassend makkelijk om thuis te bereiden. Wanneer je het eenmaal zelf hebt gemaakt, wil je niet anders meer. Binnen 45 minuten tover je een smaakvol hoofdgerecht of snack op tafel. Serveer de gyros in een wrap of met een portie rijst, en maak het af met knapperige sla of een frisse Griekse salade. Eet smakelijk!
Recept afdrukken
Geniet van fijn gekruid gyros vlees met dit recept. Snel een heerlijk Grieks gerecht thuis. In minder dan een uur een topgerecht op tafel.
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1½ el gyroskruiden
- 150 ml olijfolie
- 1 paprika rood
- 600 gr varkensschnitzels geen paneer
Instructies
- Snij de varkensschnitzels in reepjes, pel en pers de knoflook en snij de uien in halve ringen.
- Doe de varkensreepjes samen met de olijfolie, gyroskruiden, ui en knoflook in een kom en laat het een half uur in de koelkast marineren. Snij ondertussen de paprika in reepjes.
- Bak de varkensreepjes na het marineren samen met de paprika en serveer het vlees met wat brood en tzatziki.
Eet lekker met een Griekse salade met feta en olijven. Oregano, peterselie en dressing van rode wijnazijn.
Meer Griekse recepten
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?