Zelfgemaakte gyros

Een Griekse klassieker van gekruid vlees
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 45 min
Naar het recept

Gyros is heel makkelijk zelf te maken en is daarnaast ook heel veel lekkerder. Maak nu je eigen zelfgemaakte gyros in een handomdraai.

Gyros

Een Griekse klassieker van gekruid vlees in reepjes. Vouw de Gyros in een wrap, heerlijk met knapperige sla of rijst, binnen no-time zit je aan tafel.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teen knoflook
  • 1 1/2 el gyroskruiden
  • 150 ml olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 600 gr varkensschnitzels, géén paneer

Bereidingswijze

  1. 1Snij de varkensschnitzels in reepjes, pers de knoflook en snij de uien in halve ringen. Doe de varkensreepjes samen met de olijfolie, gyroskruiden, ui en knoflook in een kom en laat het een half uur in de koelkast marineren. Snij ondertussen de paprika in reepjes.
  2. 2Bak de varkensreepjes na het marineren samen met de paprika en serveer het vlees met wat brood en tzatziki.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...