Zo maak je de lekkerste kroket

Zo maak je de lekkerste kroket

Vlees bouillon en kruiden
  • Aantal: 16
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 6 uur 5 min
  • Klaar in: 6 uur 25 min

Zo maak je de lekkerste kroket, vlees, bouillon en kruiden, een echt weekend project. Een te gek lekkere snack die best simpel zelf te maken is, neem wel de tijd voor de lekkerste kroket, krokant met een lekkere bite!

Kroketten maken

Zelf kroketten maken maak je met de beste bouillon, vlees met kwaliteit, romige ragout en een knapperige korst. Wist je dat wij met z’n allen in Nederland zo’n 300 miljoen kroketten per jaar eten? De kroket is favoriet.

De gemiddelde supermarkt kroket is helaas een bom van kunstmatige smaakversterkers, verdikkingsmiddelen, stabilisatoren en andere ‘troep’, om over het vlees nog maar niet te beginnen. Maak de kroket lekker zelf, smaakt ie echt beter. Deze zelfgemaakte kroket bestaat uit enkel vlees, bloem, bouillon, roomboter, en kruiden. Ik zeg doen!

Ingrediënten

  • 500 gr runder- of kalfspoulet
  • 500 ml runder- of kalfsbouillon afgekoeld
  • 60 gr boter
  • 60 gr bloem gezeefd
  • 2 eieren
  • 150 gr paneermeel
  • worcestersaus
  • 1 el melk
  • 4 blaadjes gelatine
  • nootmuskaat
  • zout en peper
Zo maak je de lekkerste kroket recept

Zo maak je een vleeskroket

  1. Snij het vlees in kleine vierkantjes, laat de gelatine weken in koud water en maak de roux. Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer door. Verwarm dit tot het mengsel los komt van de pan en wat zanderig wordt, dan is de roux gaar. Voeg al roerende de koude bouillon en de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en blijf roeren tot er een gladde ragout ontstaat.
  2. Spatel het vlees erdoor en laat even doorwarmen. Het mengsel mag niet koken. Breng de ragout op smaak met zout, verse peper, nootmuskaat en worcestersaus. Je ragout is nog dun, maar dat is niet erg. Schep de ragout in een schaal en laat in de koelkast vier uur opstijven. Na het opstijven is je ragout een soort van dikke plak geworden.
  3. Klop in een kom de eieren los met de melk en strooi het paneermeel op een plat bord. Schep met een ijslepel een bolletje ragout en draai deze met je handen tot een bol. Rol de bol door het paneermeel en vorm deze tot een kroket door hem tussen je hand en werkblad te rollen. Doop de kroket in het eimengsel en nog een keer in het paneermeel. Zorg dat de kroket overal bedekt is. Leg de kroketten twee uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Bak de kroketten in olie op 180 graden zo’n vijf minuten tot ze goudbruin zijn. Zó maak je een vleeskroket, te gek lekker!

Gebruik per kroket één liter olie, te veel kroketten in te weinig vet dat gaat niet goed. Het vet zal té snel afkoelen waardoor de kroketten vol met vet lopen en daardoor niet krokant zijn. Dus bak je kroket in ruim olie op de juiste temperatuur voor de lekkerste krokante kroket!

Je kan ook een bitterbal maken in plaats van de kroket. Maak de bolletjes kroket iets kleiner en je hebt de lekkerste bitterballen, simpel toch!

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...