Zoete aardappel chili met bonen
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
Zoete aardappel chili met bonen koriander en paprika. Een chili recept vol smaken en texturen, zoals zoete aardappel, chilipeper, paprika en bonen. Lekker met rijst en guacomole, snel en vega lekker!
Chili met pit
In no-time deze chili op tafel zetten, dat kan met dit eenvoudige recept. Hou je van chili met pit? Voeg een theelepel chipotle pepers in saus toe. Deze heeft een milde rooksmaak en is pittig van smaak. Een perfecte pittige smaakmaker in deze chili stoof.
Zo maak je vegetarische chili
- Schil en snij de zoete aardappelen in grove stukken en kook beetgaar, pel en snipper de rode ui. Haal de blaadjes van de koriander en hak de steeltjes fijn. Snij de chilipeper fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en snij in stukjes.
- Giet een scheut olijfolie in een stoofpan en bak de ui, paprika, chilipeper en de koriandersteeltjes, gevolgd door de kaneel, komijn en het paprikapoeder.
- Voeg de cannellini bonen inclusief het vocht toe en de blokjes tomaat toe plus eventueel een scheutje water voor de smeuïgheid. Laat 20 minuten zachtjes stoven. Voeg in de laatste paar minuten de zoete aardappel en de meeste korianderblaadjes toe.
- Verdeel de vega chili in kommen en maak af met overige korianderblaadjes en limoen, frisse sla, avocado, guacamole naar keuze erbij. Zó maak je vegetarische chili!
Ook lekker: Chili con carne met nacho's. Of maak 'n chilisoep met kidneybonen en maïs, salsa en koriander.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?