Zoete aardappel curry
- Aantal: 3
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 550
Zoete aardappel curry met paarse zoete aardappel, tenminste van buiten dan. Binnenin kleurt deze wit. Met verse gember geroosterd in blokjes in de oven, super simpel recept en 't is zó klaar.
Paarse zoete aardappel
Paarse zoete aardappel is reuze gezond en waanzinnig lekker zoet. Wist je eigenlijk dat niet alle zoete aardappelen oranje kleuren aan de binnenkant. Probeer een keertje een andere soort bataat.
Paarse aardappel curry
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de paarse zoete aardappel in blokjes. Meng de blokjes op de bakplaat met 1 el olijfolie, 'n snuf grof zeezout en vers gemalen peper. schuif de aardappelen in de oven en rooster zo'n 30 minuten.
- Pel en snipper de ui en knoflook, rasp de gember. Verhit 1 el olijfolie in een pan. Bak de knoflook, ui en gember 2 minuten. Snij de wortels in blokjes. Doe de currypasta en de wortelblokjes in de pan en roer door. Bak 2 minuten en schenk de kokosmelk erbij. Draai het vuur laag en laat 10 minuten met deksel op de pan sudderen.
- Roer de geroosterde zoete aardappel door de curry. Snij eventueel limoen in partjes. Eet de curry met pita’s en partjes limoen. Paarse aardappel curry maak je zó.
Ook lekker: Indische rode curry met kip, knoflook en kokos.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?