Zoete aardappel friet

Lekker krokant
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Friet van zoete aardappel uit de oven lekker krokant. Heerlijk en makkelijk als bijgerecht te serveren.

Zoete frietjes, een simpel recept

Frietjes, we worden er blij van! Deze friet maken we van groenten, de zoete aardappel, heel eenvoudig. Een makkelijk bijgerecht, heerlijk met een klodder crème fraîche en wat verse kruiden naar eigen smaak. Wil je frietjes met wat extra pit? Gebruik dan chilivlokken in plaats van paprikapoeder.

Een gezonde friet variant met zoete aardappel

Maak deze zelf met de kids, op simpele wijze heb je gegarandeerd succes met groenten, maak daarbij zelf je appelmoes, wedden dat ze daar dol op zijn!

De zoete aardappel ook wel de de bataat genoemd is veelzijdig in gebruik. Een echte groente favoriet. Een puree, roosteren, grillen of poffen, alle kanten kun je op met deze zoete vriend.

Ingrediënten

  • 1 kilo zoete aardappel
  • 2 tl. knoflookpoeder
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 2 el. olijfolie

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de zoete aardappelen, snijd in dunne friet en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met knoflookpoeder en paprikapoeder.
  2. 2Besprenkel met de olijfolie en schep om, zodat alles gelijkmatig is verdeeld. Bak de zoete aardappel friet in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Schep tussendoor wel drie keer om zodat alle zijdes krokant worden.
  3. 3Zet direct lekker op tafel deze frietjes van zoete aardappel en serveer met mayonaise of een klodder crème fraîche en wat verse kruiden.
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...