Zoete aardappelstamppot met walnoten

  • Porties: 2
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 40m

Ben je ook zo gek op zoete aardappelen, of heb je ze nog nooit geproefd? Zoete aardappelen zijn gezonder dan gewone aardappelen en daarnaast smaken ze ook nog een stuk beter! Probeer dit recept voor zoete aardappelstamppot met walnoten zelf maar eens uit. Dat is gegarandeerd genieten!

Benieuwd naar meer gerechten met aardappelen? Kijk dan eens bij onze aardappelrecepten.

IMG_2647

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 150 gram verse spinazie
  • 100 gram (harde) geitenkaas
  • Een halve pot zongedroogde tomaatjes (in stukjes gesneden)
  • 2 handjes walnoten

Bereidingswijze

Stap1

Schil de aardappelen en snij ze in grote stukken. Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn. Met een vork kun je controleren of ze zacht zijn.

Stap2

Snij de spinazieblaadjes grof en de geitenkaas in stukjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpan een paar minuten tot ze licht geroosterd zijn.

Stap3

Giet de aardappelen af en bewaar een kopje van het kookvocht. Stamp de aardappelen met een stamper en voeg wat kookvocht toe als je de stamppot wat smeuïger wil. Ook kun je wat olie toevoegen van de zongedroogde tomaatjes. Meng nu alle ingrediënten door elkaar en serveer de stamppot over 2 borden. Eet smakelijk!

 

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab