Zoete aardappelstamppot met walnoten

Met geroosterde walnoten
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Ben je ook zo gek op zoete aardappelen, of heb je ze nog nooit geproefd? Zoete aardappelen zijn gezonder dan gewone aardappelen en is daarnaast ook geen aardappel, het is een groente! Probeer dit recept voor zoete aardappelstamppot met walnoten, super lekker!

Zoete aardappel geen aardappel

De zoete aardappel lijkt op de aardappel maar dat is het niet! Deze groente is lekker zoet zoals de naam al zegt, kruidig en past perfect in zoete en hartige gerechten.

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 150 gr verse spinazie
  • 100 gr harde geitenkaas
  • 1 halve pot zongedroogde tomaatjes
  • 2 handjes walnoten

Bereidingswijze

  1. 1Schil de aardappelen en snij ze in grote stukken. Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn. Met een vork kun je controleren of ze zacht zijn.
  2. 2Snij de spinazieblaadjes grof en de geitenkaas in stukjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpan een paar minuten tot ze licht geroosterd zijn.
  3. 3Giet de aardappelen af en bewaar een kopje van het kookvocht. Stamp de aardappelen met een stamper en voeg wat kookvocht toe als je de stamppot wat smeuïger wil. Ook kun je wat olie toevoegen van de zongedroogde tomaatjes. Meng nu alle ingrediënten door elkaar en serveer de stamppot over de borden. Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...