Zoete aardappelstamppot met walnoten
Zoete aardappelstamppot met walnoten, geitenkaas en spinazie, super lekker en gezond, gek op. Zoete aardappelen zijn praktisch net zo gezond als de gewone aardappel, het is geen aardappel maar een groente. Dit recept is in no time klaar, super simpel stamppot met zoete aardappelen.
De zoete aardappel lijkt op de aardappel maar dat is het niet. Deze groente is lekker zoet zoals de naam al zegt, kruidig en past perfect in zoete en hartige gerechten. De walnoten zorgen bij deze stamppot voor een lekkere crunchy bite. Maak het lekker zelf, stamppot van bataat.
Net even anders: zoete aardappel pizza met groentespread en feta uit de oven.
Ingrediënten
- 4 zoete aardappelen (650/700 gr)
- 120 gr verse spinazie
- 60 gr harde geitenkaas
- 80 gr zongedroogde tomaatjes
- 2 handjes walnoten
- gemalen peper uit de molen
Instructies
- Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.
- Kook gaar in een kwartier, check met een vork of ze zacht genoeg zijn.
- Snij de spinazieblaadjes grof en de geitenkaas in stukjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
- Giet de aardappelen af en bewaar iets van het kookvocht.
- Stamp de aardappelen met een stamper, smeuïger?
- Voeg wat kookvocht toe of ietsje olie van de zongedroogde tomaat. Meng alle ingrediënten door elkaar breng op smaak met verse peper.
- Schep de stamppot in kommen. Maak af met de geitenkaas.
Liever pittig: voeg chilivlokken toe door en over de zoete aardappelstamppot met geitenkaas en spinazie.
Ook lekker: rucola stamppot met maïs walnoten en crème fraîche.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?