Zoete chiligarnalen met kokosrijst

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 15m

Zin in een lekker gerecht met garnalen? Deze zoete chiligarnalen met kokosrijst zet je in maar 15 minuten op tafel en ze smaken heerlijk! Kijk voor meer recepten met rijst bij onze rijstrecepten.

Zoete chiligarnalen

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 300 gram rijst
  • 1 struik paksoi
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 gram cocktailgarnalen (diepvries)
  • 100 ml zoete chilisaus
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze

Stap1

Ontdooi de garnalen. Snij ondertussen de tomaten en paksoi in stukjes. Zet een hapjespan op het vuur en verhit 2 eetlepels zonnebloemolie erin. Schep de rijst door de olie en voeg dan de kokosmelk en 150 ml water toe. Breng het aan de kook en kook de rijst ongeveer 4 tot 5 minuten. Als het goed is, heeft de rijst nu al het vocht opgenomen. Breng op smaak met peper en zout.

Stap2

Zet een wok op het vuur en verhit hier 1 eetlepel zonnebloemolie in. Roerbak de tomaat en paksoi een paar minuten en verwarm dan de garnalen ongeveer 1 minuut in de pan bij de groenten. Voeg de chilisaus toe en schep om. Serveer de garnalen en groenten met de kokosrijst.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

57

Commentaar op recept

  1. posted by Maria on 23 mei 2016

    Dit recept wil ik gaan maken maar in de receptuur staan 3 tomaten en bij bereiding staat er paprika! Wat is de juiste groente?

    • posted by Noor on 27 mei 2016

      Beste Maria, je kunt zowel paprika als tomaat gebruiken, vandaar de verwarring. Dus gebruik vooral wat jij lekkerder vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab