Zoete laagjestaart

Zoete laagjestaart

Dolce
  • Aantal: 10
  • Bereidingstijd: 50 min
  • Wachttijd: 2 uur 30 min
  • Klaar in: 2 uur 50 min
  • Kcal: 470

Zoete laagjestaart ’n pizza dolce van luchtige cake en zoete laagjes. Vulling van vanille en chocolade ’n perfecte combi. Maak eenvoudig zelf, ’n te gek lekker taart recept.

Taart met laagjes

’n Stapeltaart met laagjes room van vanille en chocolade. Een taart met een bodem van zachte cake, romige vulling afgemaakt met een lobbige laag room.

Chocolade vanille laagjes taart recept, té lekker! Doen: vanille vla maken kan je makkelijk zelf.

Zoete laagjestaart

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 150 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 gr rijstmeel
  • 3 el maïzena
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf baking soda
  • 300 ml slagroom
  • amandelschaafsel geroosterd

Voor de vulling

  • 850 ml melk
  • 1 tl vanille-extract
  • rasp van 1 citroen
  • 1 gelatineblaadje
  • 6 eidooiers
  • 90 gr fijne suiker
  • 50 gr maïzena
  • 1 el oploskoffie
  • 1 el cacaopoeder

Laagjestaart maken

  1. Verwarm voor de vulling de melk in een pan met dikke bodem bijna tot het kookpunt. Neem van het vuur, roer de vanille en de citroenrasp erdoor en laat 10 minuten staan. Laat intussen de gelatine 5 minuten weken in koud water.
  2. Klop in een kom de eidooiers en suiker tot een licht mengsel. Klop de maïzena erdoor en schenk al kloppend de warme melk door een zeef bij de eidooiers tot een glad mengsel. Schenk dit terug in de pan en verwarm het al roerend op laag vuur zonder te koken tot een dikke romige vla.
  3. Knijp de gelatine uit, roer door de vla tot ’t opgelost is. Verdeel de vulling over 2 kommen.
  4. Klop de oploskoffie, het cacaopoeder en een eetlepel heet water tot een glad chocolade mengsel. Roer dit door één van de kommen met vulling. Dek de kommen af, laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop voor het beslag de eidooiers met de poedersuiker en vanille in 10 minuten met de mixer tot een licht en luchtig mengsel. Zeef ’t rijstmeel, maïzena en het bakpoeder erboven en meng luchtig samen met een houten lepel.
  6. Klop in een (vetvrije) kom de eiwitten met de baking soda tot bijna stijve pieken. Klop eerst een derde van de eiwitten door het eidooier mengsel en spatel dan rustig de rest van de eiwitten door.
  7. Schenk het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van zo’n 22 cm. Bak de cake in zo’n 30 minuten goudbruin. Neem uit de oven en laat een kwartier afkoelen in de bakvorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen.
  8. Snij de cake horizontaal in 3 lagen. Leg de eerste cakelaag op een schaal en bestrijk met de chocoladevulling. Leg de tweede cakelaag erop en bestrijk met de vanillevulling. Leg de laatste cakelaag erop. Top af met vers geslagen room en amandelschaafsel. Laagjestaart maken zó doe je dat.

Bekijk meer taart recepten.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Twan 30 april 2021 at 16:34 - Reply

    Waarvoor is de slagroom.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024