Zoete uientaart met honing en feta

Zoete uientaart met honing en feta

En oregano
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 35 min
  • Klaar in: 45 min
  • Kcal: 600

Zoete uientaart met honing feta en oregano. Een makkelijk quiche recept met een krokant kaaskorstje. Lekker met een dip van yoghurt en ’n handje nacho’s.

Taart met witte ui en oregano

Taart met witte ui en oregano op een bodem van bladerdeeg, ’n heerlijk taart recept wat ook prima door kan als hartig hapje. Snij in kleine puntjes of bak in een cupcake bakvorm dan is ’t feest compleet!

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 3 witte uien
  • olijfolie
  • 2 el honing
  • 1 el tijmblaadjes
  • 100 gr feta
  • 5 eieren
  • 125 ml room
  • verse peper
  • 1 el oregano blaadjes
  • 125 gr geraspte cheddar
Zoete uientaart honing en feta recept
Zoete uientaart honing en feta

Taart met feta en ui zo maak je ’t

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede taartvorm en bak blind zo’n 10 á 15 minuten.
  2. Pel en snij de uien ondertussen in fijne ringen en bak op laag vuur in olijfolie in een kwartier gaar. Voeg de honing en tijm toe en laat de uien licht karameliseren.
  3. Verdeel de uiringen op de voorgebakken taartbodem en verbrokkel de feta erover. Kluts de eieren met de room, oregano met naar smaak verse peper.
  4. Giet het mengsel over de uienringen en feta. Bedek met cheddar en bak in 20 minuten krokant en goudbruin. Taart met feta en ui, zó maak je ’t.

Ook lekker: Kaastaart met cheddar.

Beoordeling: 4.5. van 6 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024