
Zoete uientaart met honing en feta
Deze hartige uientaart met honing, feta en oregano is eenvoudig te maken en krijgt een heerlijk krokant kaaskorstje. De zachte, gekarameliseerde witte ui en geurige oregano op een luchtige bladerdeegbodem maken deze taart tot een echte topper. Serveer ‘m als borrelhapje of lichte maaltijd. Snijd de taart in kleine puntjes voor een smakelijke snack, of maak mini quiches door het deeg in cupcakevormpjes te bakken. Extra lekker met een frisse yoghurtdip en een handje nacho’s erbij.
Lekker voor erbij: mango chutney, perfect als frisse tegenhanger bij hartige uientaart!

Hartige zoete uientaart met honing, feta en oregano. Een makkelijk quiche recept van bladerdeeg met gekarameliseerde ui krokant kaaskorstje.
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg vers
- 3 witte uien
- olijfolie
- 2 el honing
- 1 el tijmblaadjes vers
- 100 gr feta
- 5 eieren
- 125 ml room
- peper versgemalen
- 1 el oreganoblaadjes vers
- 125 gr cheddar geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een taartvorm met bakpapier en rol het bladerdeeg erover uit. Prik gaatjes in de bodem en bak blind (met bakpapier en steunvulling) 10 tot 15 minuten in de oven.
- Snij ondertussen de uien in fijne ringen en bak ze op laag vuur in een pan met olijfolie. Laat ze circa 15 minuten zacht en goudbruin worden. Voeg de honing en tijm toe en laat de uien licht karamelliseren.
- Verdeel de gekarameliseerde uien over de voorgebakken taartbodem en verbrokkel de feta erover.
- Klop de eieren los met de room, oregano en een snuf peper. Giet het mengsel gelijkmatig over de uien en feta.
- Bestrooi met geraspte cheddar en bak de zoete uientaart in circa 20 minuten goudbruin en krokant. Serveer warm of lauwwarm.
Ook lekker: bladerdeeghapjes met appel feta en walnoten.


Deel dit recept
Wat vind je van het recept?