Zoete uientaart met honing en feta
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 35 min
- Klaar in: 45 min
- Kcal: 600
Zoete uientaart met honing feta en oregano. Een makkelijk quiche recept met een krokant kaaskorstje. Lekker met een dip van yoghurt en 'n handje nacho's.
Taart met witte ui en oregano
Taart met witte ui en oregano op een bodem van bladerdeeg, 'n heerlijk taart recept wat ook prima door kan als hartig hapje. Snij in kleine puntjes of bak in een cupcake bakvorm dan is 't feest compleet!
Taart met feta en ui zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede taartvorm en bak blind zo'n 10 á 15 minuten.
- Pel en snij de uien ondertussen in fijne ringen en bak op laag vuur in olijfolie in een kwartier gaar. Voeg de honing en tijm toe en laat de uien licht karameliseren.
- Verdeel de uiringen op de voorgebakken taartbodem en verbrokkel de feta erover. Kluts de eieren met de room, oregano met naar smaak verse peper.
- Giet het mengsel over de uienringen en feta. Bedek met cheddar en bak in 20 minuten krokant en goudbruin. Taart met feta en ui, zó maak je 't.
Ook lekker: Kaastaart met cheddar.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?