Zoetzure kipreepjes met ananas
Zoetzure saus- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 244
Zoetzure kipreepjes zijn zó gemaakt met paprika reepjes en ananas, ’n simpel saus recept. Maak je ‘m liever vega? Neem kipstuckjes van de vegetarische slager, aanrader!
Kip in zoetzure saus
Echt ’n kidsproof recept, kip in zoetzure saus. Een simpel Chinees saus recept wat je binnen een kwartier gemaakt hebt. Serveer met zoetzure komkommer, rijst of mihoen.
Zoetzure komkommer maak je zo; Was en rasp een halve komkommer grof en meng in een schaal met 1 el rijstazijn en 1 tl rietsuiker. Hak een paar takjes koriander fijn en meng mee.
Ook lekker: Kip ketjap op toast met gember, knoflook en koriander.
Maak ook eens deze zoetzure saus met verse gember, knoflook, ketchup, azijn, sojasaus, maizena, basterdsuiker en ananas, ’n echte babi pangang saus.
Zoetzure kipreepjes maken
- Pel en snij de ui in partjes, pel en pers de knoflook. Verhit de olie in een wok en bak de ui en kip iets bruin, voeg de knoflook toe en bak mee.
- Voeg de ketjap, azijn, gembersiroop, tomaten en paprika toe en laat op zacht vuur pruttelen. Voeg ’t sap en ananas in stukjes toe en eventueel de erwtjes. Kook ondertussen wat je erbij wilt eten en schep in kommen.
Eventueel naar smaak kan je nog 1 el extra gembersiroop toevoegen of fijne stukjes Chinese gember op siroop. Maak af met krokante uitjes.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen