Zoetzure kipreepjes met paprika
Zoetzure kipreepjes zijn zó gemaakt met paprika reepjes en ananas, 'n simpel saus recept. Maak je 'm liever vega? Neem kipstuckjes van de vegetarische slager, aanrader!
Echt een kidsproof recept, kip in zoetzure saus. Een simpel Chinees recept wat je binnen een kwartier gemaakt hebt. Serveer met zoetzure komkommer, rijst of mihoen.
Zoetzure komkommer maak je zo: was en rasp een halve komkommer grof en meng in een schaal met 1 el rijstazijn en 1 tl rietsuiker. Hak een paar takjes koriander fijn en meng mee.
Net even anders: zoetzure saus met o.a. gember, knoflook, ketchup en azijn, 'n echte babi pangang saus.
Ingrediënten
- 2 el zonnebloemolie
- 320 gr kipfilet in reepjes
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 el gembersiroop
- 400 ml tomatenblokjes
- 2 el ketjap
- 2 el appelazijn
- 220 gr ananas (blik)
- 1 paprika in reepjes
Naar keuze
- 200 gr doperwten
- rijst, mihoen of noedels voor erbij
Instructies
- Pel en snijd de ui in partjes, pel en pers de knoflook.
- Verhit de olie in een wok en bak de ui en kip lichtbruin. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
- Voeg de ketjap, azijn, gembersiroop, tomaten en paprika toe. Laat het geheel zachtjes pruttelen.
- Voeg het sap en de ananasstukjes toe, en eventueel de erwtjes.
- Bereid ondertussen bijgerechten zoals rijst of noedels en schep deze met de kipreepjes in kommen.
Eventueel naar smaak kan je nog 1 el extra gembersiroop toevoegen of fijne stukjes Chinese gember op siroop. Maak af met krokante uitjes en reepjes paprika.
Ook lekker: kip ketjap op toast met gember, knoflook en koriander.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?