Zoetzure noedelsalade
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 340
Geen zin om lang in de keuken te staan? Maak dan deze zoetzure noedelsalade. Deze frisse salade met sugarsnaps, noedels en (veggie) runderreepjes is snel klaar en waanzinnig lekker. Binnen een kwartier heb je een heerlijk gerecht op tafel.
Noedelsalade met sesamolie, afgemaakt met geroosterd sesamzaad en verse munt. Rooster de sesam eerst in een droge koekenpan; het ruikt heerlijk. De knapperige salademix van sla, wortel, witte kool en andijvie maakt het extra makkelijk en gezond.
Snelle noedelsalade
- Kook de mie volgens aanwijzingen op de verpakking. Maak de sugersnaps schoon en kook de laatste paar minuten kort mee met de mie. Giet af en spoel met koud water.
- Halveer de komkommer en verwijder de zaadjes. Snij de komkommer in schuine plakken.
- Meng de woksaus met de sesamolie en de rode wijn azijn tot een dressing. Breng op smaak met verse peper en 'n snuf zout.
- Roerbak het vlees in 3 minuten bruin. Voeg hier de woksaus bij en verwarm het samen nog kort.
- Schep de salademix, komkommer en dressing door de afgekoelde noedels en maak af met de runderreepjes.
Maak een topping van kokos, pinda's en gebakken uitjes voor een bite.
Wil je voor veggie gaan, neem dan 2x de runder teriyaki vegan reepjes, aanrader!
Ook lekker: noedels met mango en rode peper een snelle en gezonde Thaise salade met ’n iets wat zoete dressing van rietsuiker, rijstazijn, sesamolie en vissaus.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?