Zoetzure noedelsalade

Zoetzure noedelsalade

Maak af met sesam en munt
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min

Geen zin om lang in de keuken te staan? Maak zoetzure noedelsalade. Deze frisse salade van sugarsnaps, noedels en runderreepjes is snel gemaakt en is waanzinnig lekker. Binnen een kwartier staat er een heerlijk gerecht op tafel.

Geroosterd sesamzaad en verse munt

Geroosterd sesamzaad en verse munt maakt deze noedelsalade af. Rooster de sesam in een droge koekenpan, ’t ruikt heerlijk.

Ingrediënten

  • 300 gr runderreepjes
  • 300 gr salademix
  • 1 komkommer
  • 3 el sesamolie
  • 1 el rode wijn azijn
  • 250 gr mie nestjes
  • 120 ml woksaus sweet & sour
  • 200 gr sugarsnaps

Snelle noedelsalade

  1. Kook de mie volgens aanwijzingen op de verpakking. Maak de sugersnaps schoon en kook de laatste 3 minuten mee met de mie. Giet de mie af en spoel met koud water.
  2. Halveer de komkommer en verwijder de zaadjes met een lepeltje. Snijd de komkommer in schuine plakken 1 cm.
  3. Meng de helft van de woksaus met de sesamolie en de rode wijn azijn tot een dressing. Breng op smaak met verse peper.
  4. Roerbak het vlees in 3 minuten bruin. Voeg hier de rest van de woksaus bij en verwarm het geheel nog kort.
  5. Schep de salademix, komkommer en dressing door de afgekoelde noedels. Maak af met de runderreepjes, snelle noedelsalade zó doe je dat.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...