Zoetzure noedelsalade
Met witte kool en sesamolie- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 340
Geen zin om lang in de keuken te staan? Maak zoetzure noedelsalade. Deze frisse salade van sugarsnaps, noedels en (veggie) runderreepjes is snel gemaakt en is waanzinnig lekker. Binnen een kwartier staat er een heerlijk gerecht op tafel.
Noedelsalade met sesamolie
Noedelsalade met sesamolie, eventueel maak je ’t af met geroosterd sesamzaad en verse munt. Rooster de sesam dan eerst in een droge koekenpan, ’t ruikt heerlijk. De knapperig salademix van sla, wortel, witte kool en andijvie maakt ’t lekker makkelijk en gezond.
Snelle noedelsalade
- Kook de mie volgens aanwijzingen op de verpakking. Maak de sugersnaps schoon en kook de laatste paar minuten kort mee met de mie. Giet af en spoel met koud water.
- Halveer de komkommer en verwijder de zaadjes. Snij de komkommer in schuine plakken.
- Meng de woksaus met de sesamolie en de rode wijn azijn tot een dressing. Breng op smaak met verse peper en ’n snuf zout.
- Roerbak het vlees in 3 minuten bruin. Voeg hier de woksaus bij en verwarm het samen nog kort.
- Schep de salademix, komkommer en dressing door de afgekoelde noedels en maak af met de runderreepjes, snelle noedelsalade zó doe je dat.
Maak een topping van kokos, pinda’s en gebakken uitjes voor ’n bite.
Wil je voor veggie gaan, neem dan 2 x de runder teriyaki vegan reepjes, aanrader!
Ook lekker; Noedels met mango en rode peper ’n snelle en gezonde Thaise salade recept met ’n iets wat zoete dressing van rietsuiker, rijstazijn, sesamolie en vissaus.