Zoetzure Noedelsalade

Maak af met sesam en munt
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Geen zin om lang in de keuken te staan? Maak dan deze overheerlijke Zoetzure Noedelsalade klaar. Deze frisse salade van sugarsnaps, noedels en runderreepjes is snel gemaakt, maar dat doet niets af aan de smaak! Binnen 15 minuten staat er een heerlijk gerecht op tafel.

Lekker met geroosterd sesamzaad en verse munt

Deze noedelsalade serveer je ook lekker met geroosterd sesamzaad en verse munt!

Ingrediënten

  • 300 gr runderreepjes
  • 300 gr salademix
  • 1 komkommer
  • 3 el sesamolie
  • 1 el rode wijn azijn
  • 250 gr mie nestjes
  • 120 ml woksaus, sweet & sour
  • 200 gr sugarsnaps

Bereidingswijze

  1. 1Kook de mie 8 minuten in water. Maak de sugersnaps schoon en kook de laatste 3 minuten mee. Giet de mie na het koken af en spoel het af onder koud water.
  2. 2Halveer vervolgens de komkommer en verwijder de zaadjes met een lepeltje. Snijd de komkommer in schuine plakken van ongeveer 1 cm.
  3. 3Meng de helft van de woksaus met de sesamolie en de rode wijn azijn, zodat er een heerlijke dressing ontstaat. Je kunt het eventueel op smaak brengen met peper.
  4. 4Roerbak daarna het vlees in 3 minuten bruin. Voeg hier de rest van de woksaus bij en verwarm het geheel nog één minuutje.
  5. 5Schep de salademix, komkommer en dressing door de afgekoelde noedels en breng het eventueel op smaak met peper en zout. Garneer het daarna met de runderreepjes en je heerlijke noedelsalade is klaar!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...