Zomers dessert aardbei en ijs

Zomers dessert aardbei en ijs

Met bladerdeeg
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 380

Zomers dessert aardbei ijs en bladerdeeg, ’n favoriet toetje. Het bladerdeeg kan je van te voren maken ’t is zo gepiept. Een fris nagerecht recept met aardbeien slagroom en ijs.

Zomers toetje makkelijk

’n Zomers toetje, makkelijk te maken en de aardbeien geven de zomerse touch. Varieer eventueel met seizoensfruit.

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 250 ml slagroom
  • 4 el aardbeienjam
  • 12 aardbeien
  • 2 el poedersuiker
  • 1 eidooier
  • slagroomijs

Bladerdeeg met ijs en aardbeien

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snij schuin doormidden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de bladerdeegplakjes erop en besmeer ze met de losgeklopte eidooier. Bak in 10 minuten af in de oven tot ze mooi uitgezet zijn en laat afkoelen.
  2. Klop de slagroom stijf en besmeer 4 plakjes bladerdeeg met de slagroom en jam en leg de andere helft van het plakje bladerdeeg erop. Serveer ’t bladerdeeg met een bol ijs, aardbeien en poedersuiker. Bladerdeeg met ijs en aardbeien, zó maak je ‘t.

Ook lekker: Rabarber dessert met sinaasappel en ijs, frambozen en paranoten ook een favoriet zomer toetje.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.5. van 2 stemmen.
Please wait...