Zomers dessert

Bladerdeeghap met aardbei en ijs
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Dit zomerse dessert is een toetje dat iedereen wel lust! Dit recept van bladerdeeghapjes met aardbeien, slagroom, slagroomijs en jam is heerlijk na ieder gerecht! De bladerdeegpuntjes kun je van tevoren klaarmaken, zodat je ze alleen nog maar hoeft te beleggen vlak voordat je ze serveert.

Heerlijk en anders zomer recept

Lekkers zomers door de aardbeien!

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 250 ml slagroom
  • 4 el aardbeienjam
  • 12 aardbeien
  • 2 el poedersuiker
  • 1 eidooier
  • slagroomijs

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snij schuin doormidden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de bladerdeegplakjes erop en besmeer ze met de losgeklopte eidooier. Bak in 10 minuten af in de oven tot ze mooi uitgezet zijn en laat afkoelen.
  2. 2Klop de slagroom stijf en besmeer 4 plakjes bladerdeeg met de slagroom en jam en leg de andere helft van het plakje bladerdeeg erop. Serveer de bladerdeeghapjes met een bolletje ijs en aardbeien en bestrooi met poedersuiker.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...