Zomers dessert aardbei en ijs
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 380
Zomers dessert aardbei ijs en bladerdeeg, 'n favoriet toetje. Het bladerdeeg kan je van te voren maken 't is zo gepiept. Een fris nagerecht recept met aardbeien slagroom en ijs.
Zomers toetje makkelijk
'n Zomers toetje, makkelijk te maken en de aardbeien geven de zomerse touch. Varieer eventueel met seizoensfruit.
Lekker: Snelle kersenjam met chiazaad suikervrij 'n smeuïge jam van kersen.
Bladerdeeg met ijs en aardbeien
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snij schuin doormidden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de bladerdeeg plakken erop en smeer in met losgeklopte eidooier. Bak in 10 minuten af in de oven tot ze krokant en bruin gekleurd zijn en laat afkoelen.
- Klop de slagroom lobbig en besmeer 4 plakken bladerdeeg met de jam een dot slagroom en leg de andere helft van 't bladerdeeg erop. Serveer 't toetje met een bol roomijs en aardbeien. Bladerdeeg met ijs en aardbeien, zó maak je 't.
Maak af met poedersuiker of kaneelsuiker.
Ook lekker: Aardbeien mascarpone dessert 't perfecte dessert voor in de zomermaanden of maak eens 'n rabarber dessert met sinaasappel en ijs met frambozen en paranoten ook zo'n favoriet zomer toetje.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?