Zomers dessert

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 20m

Dit zomerse dessert is een toetje dat iedereen wel lust! Dit recept van bladerdeeghapjes met aardbeien, slagroom, slagroomijs en jam is heerlijk na ieder gerecht! De bladerdeegpuntjes kun je van tevoren klaarmaken, zodat je ze alleen nog maar hoeft te beleggen vlak voordat je ze serveert.

Ingrediënten

  • 4 vierkante plakjes bladerdeeg
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels kersen- of aardbeienjam
  • 12 aardbeien
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 eidooier
  • 4 ijslepels slagroomijs

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snij ze schuin doormidden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de bladerdeegplakjes erop en besmeer ze met de losgeklopte eidooier. Bak ze in ongeveer 10 minuten af in de oven tot ze mooi uitgezet zijn. Laat ze afkoelen.

Stap2

Klop de slagroom stijf en besmeer 4 plakjes bladerdeeg met de slagroom en jam en leg de andere helft van het plakje bladerdeeg erop. Serveer de bladerdeeghapjes met een bolletje ijs en wat aardbeien en bestrooi ze met wat poedersuiker.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

81

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab