Zomerse ijskoffie met karamel

Zomerse ijskoffie met karamel

En verse room
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 0 min
  • Klaar in: 5 min
  • Kcal: 185

Zomerse ijskoffie met karamel en verse room is makkelijk zelf te maken. Varieer met verschillende smaken siroop, witte chocolade of komkommer er zijn er veel. Macadamia is top. IJskoffie thuis maken is zó gedaan, daar kan een beker uit de buurtsuper niet tegen op, een favoriet koffie recept, ’n zomerse koffiedrank ijskoud.

IJskoffie zelf maken met ’n volle smaak

Gebruik voor dit ijskoffie zelf maken recept een volle en compacte espresso voor de beste koffie smaak. Je kan het beste volle melk gebruiken. Liever vegan? Neem amandelmelk of sojamelk. Ik gebruik alleen ijsblokjes en een beetje verse room, room van Alpro dus zonder vanille- of roomijs.

Ingrediënten

  • 40 ml melk
  • 30 ml caramel siroop Monin
  • 10 ml verse room
  • 1 dubbele espresso
  • 8 ijsblokjes

Zomerse ijskoffie

  1. Zorg dat de espresso, melk en room koud staan als je de ijskoffie gaat maken. Mix alle ingrediënten in de blender, blenden maar en klaar! Door het blenden krijg je een mooie schuimlaag op de koffie. Zomerse ijskoffie, zo maak je ‘m.

Kies siroop naar keuze, witte chocola, vanille, cocos of karamel. Er zijn er nog meer, lekker om zelf mee te variëren.

Ook lekker: Espresso amandelcupcakes voor tussendoor of bij de (ijs)koffie. ’n Espresso muffin met fijngehakte amandelen en pure chocolade, lekker hoor!

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 4 stemmen.
Please wait...