Zuid-Afrikaanse vetkoek

Zuid-Afrikaanse vetkoek

Recept van meel bakpoeder en melk
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 90

Zuid-Afrikaanse vetkoek ’n recept van meel, bakpoeder en melk is simpel en iedereen kan ’t maken. ’n Calorierijke zoete snack uit de Afrikaanse keuken. ’n Nichtje van de oliebol gefrituurd.

Zuid-Afrikaanse oliebol

De vetkoek ofwel de Zuid-Afrikaanse oliebol is lekker met ’n lik Nutella pasta, ’n perfect (vet) tussendoortje. ’n recept wat je zó zelf gemaakt hebt.

De vetkoek kan je ook zien als ’n broodje. Vul naar smaak.

Ingrediënten

  • 250 gr meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 125 ml melk
  • frituurolie

Bereidingswijze

  1. Verhit olie in een frituurpan. Neem een grote kom en meng hierin het meel en het bakpoeder door elkaar. Klop het ei los en voeg aan het mengsel toe.
  2. Giet de melk erbij en meng goed door elkaar. Als het een egaal deeg geworden is, kun je er balletjes van maken en ze in de frituurpan goudbruin bakken.

Ook lekker: Bobotie ’n Zuid-Afrikaans ovengerecht met abrikozen, gehakt en kruiden wat goed samen gaat met rijst.

Beoordeling: 3.8. van 52 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024