Zuid-Afrikaanse vetkoek

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 15m

Deze Zuid-Afrikaanse vetkoek heeft veel weg van onze Nederlandse oliebol. Het is een heerlijke lekkernij die vaak als bijgerecht wordt gegeten. Maak ze nu zelf met dit eenvoudige recept.

Ingrediënten

  • 250 gram meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 125 ml melk
  • Olie om in de frituren
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze

Stap1

Verhit olie in een frituurpan.

Stap2

Pak een grote kom en meng hierin het meel, het bakpoeder en het zout door elkaar. Klop het ei los en voeg deze aan het mengsel toe.

Stap3

Giet de melk erbij en meng het goed door elkaar. Als het een egaal deeg geworden is, kun je er balletjes van maken en ze in de frituurpan goudbruin bakken.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(2.3 / 5)

2.3 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

83

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab