Zuurkool salade met veldsla
Rode ui en olijven- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 10 min
Zuurkool salade met veldsla, rode ui en olijven, ’n heerlijk simpel recept. Zuurkool juist ook in de zomer. Het is gezond en ’t heeft zoveel smaken. Staat in 10 minuten op tafel.
Koude salade met zuurkool
Koude salade met zuurkool denk je niet zo snel aan hé? Eventueel maak je ‘m af met feta kaas, past perfect. Eet lekker met een stuk brood.
Zuurkoolsla
- Snijd de tomaat en verwijder de zaadlijsten. Laat de zuurkool uitlekken en maak de zuurkool met een vork los van elkaar. Snijd de rode ui fijn en voeg de tomaten en zuurkool toe.
- Breng op smaak met de olijfolie, peper, zout en oregano. Verdeel de sla over de borden en verdeel daarover de zuurkool met de tomaten en ui. Verdeel de chia zaden en olijven over de borden en ready. Zuurkoolsla maak je zó.
Ook lekker: Courgette salade met feta en olijven
Ik heb het recept gemaakt. Wel een gegrilde paprika toegevoegd. Dat smaakte prima.
Fijn Sandra, dank voor je feedback!