Zuurkoolschotel

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 35m

Een heerlijk gerecht voor de koude winterdagen. Voor een zomers tintje kan je er nog een tropische verrassing aan toevoegen.

Ingrediënten

  • 1 kg zuurkool
  • 350 gr magere rookworst
  • 400 gr ananasstukjes
  • 100 gr boter
  • 150 gr bloem
  • 100 gr geraspte (oude) kaas

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200ºC

Stap2

Laat de zuurkool uitlekken en snijd de rookworst in plakjes. Vet met boter de ovenschaal in. Roer de zuurkool los met een vork en doe dit samen met de rookworst en ananas in de ingevette ovenschaal.

Stap3

Kneed de bloem, boter en een snufje zout samen tot een kruimelig deeg. Dit kan je het beste doen met koele handen. Kneed vervolgens zachtjes de kaas erdoor. Breng het deeg op smaak met peper en zout en verdeel dit over het zuurkoolmengsel in de ovenschaal.

Stap4

Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.

Mijn passie voor koken komt vooral..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

48

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab