Zuurkoolschotel met rookworst
En oude kaas- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 35 min
- Kcal: 525
Zuurkoolschotel met rookworst en oude kaas, ’n heerlijk gerecht voor koude dagen, alhoewel de zuurkool ook goed in de zomer kan. Zuurkoolschotel uit de oven met een krokant laagje van oude kaas, simpel te maken en dus zó aan tafel.
Zuurkool met rookworst
Zuurkool met rookworst maar je eet geen vlees, de vega rookworst is ook een optie en écht lekker.
Zuurkool met oude kaas
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de zuurkool uitlekken en snijd de rookworst in plakjes. Vet met boter de ovenschaal in. Roer de zuurkool los met een vork en doe dit samen met de rookworst en ananas in de ingevette ovenschaal.
- Kneed bloem, boter en een snufje zout samen tot een kruimelig deeg. Dit kan je het beste doen met koele handen. Kneed vervolgens zachtjes de kaas erdoor. Breng het deeg op smaak met peper en zout en verdeel dit over het zuurkoolmengsel in de ovenschaal.
- Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in zo’n 25 minuten gaar en goudbruin. Zuurkool met oude kaas zó maak je ’t.
Ook lekker: Zuurkoolschotel met ananas gehakt en met zelfgemaakte aardappelpuree.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?