Zuurkoolschotel

Mét rookworst natuurlijk
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min
Naar het recept

Een heerlijk gerecht voor de koude winterdagen. Voor een zomers tintje kan je er nog een tropische verrassing aan toevoegen.

Mét rookworst

Zuurkool daar willen we natuurlijk rookworst bij. Liever geen vlees? Dan is de vegetarische rookworst ook een optie.

Ingrediënten

  • 1 kg zuurkool
  • 350 gr magere rookworst
  • 400 gr ananasstukjes
  • 100 gr boter
  • 150 gr bloem
  • 100 gr geraspte oude kaas

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de zuurkool uitlekken en snijd de rookworst in plakjes. Vet met boter de ovenschaal in. Roer de zuurkool los met een vork en doe dit samen met de rookworst en ananas in de ingevette ovenschaal.
  2. 2Kneed bloem, boter en een snufje zout samen tot een kruimelig deeg. Dit kan je het beste doen met koele handen. Kneed vervolgens zachtjes de kaas erdoor. Breng het deeg op smaak met peper en zout en verdeel dit over het zuurkoolmengsel in de ovenschaal.
  3. 3Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...