Zuurkoolschotel met ananas

Zuurkoolschotel met ananas

Met zelfgemaakte aardappelpuree
  • Aantal: Aantal 3
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 15 min
  • Wachttijd: Wachttijd 45 min
  • Klaar in: Klaar in 60 min
  • Kcal: Calorieën 485

Zuurkoolschotel met ananas en gehakt met zelfgemaakte aardappelpuree, ’n eenvoudig recept. Zuurkool met frisse ananas is lekker en snel te maken, zeker als je gek bent op ’n zuurkoolschotel.

Zuurkool met ananas

Zuurkool met ananas een lekkere combi, probeer ook eens met banaan, past perfect bij deze zuurkoolschotel, ’t maakt de zuurkool wat zoet.

Zuurkool, heerlijk! Best veel bij dit recept, je zou het kunnen aanpassen naar 350 gram, ook lekker om koud te eten voordat het in de pan zit. Een lekker stampot ovengerecht.

Zuurkoolschotel met ananas

Zuurkoolschotel

3.6 van 222 stemmen
Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur
Porties 3 personen
calorieën 485

Ingrediënten

  • 700 gr aardappels
  • 250 gr gehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 gr zuurkool
  • 225 gr ananasstukjes
  • 20 ml melk
  • 10 gr boter
  • paneermeel
  • nootmuskaat

Instructies

  • Schil de aardappels, snij in kwarten en kook in 20 minuten gaar. Snipper de ui en de knoflook fijn en bak ze samen met het gehakt in een grote koekenpan.
  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de zuurkool in een pan, voeg er wat water bij en breng aan de kook. Kook de zuurkool 5 minuten.
  • Giet het water van de aardappelen af en stamp samen met de melk, boter en wat nootmuskaat fijn.
  • Verdeel de helft van de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal. Verdeel daar bovenop het gehakt, zuurkool en de ananas. Eindig met de andere helft van de puree en bestrooi met paneermeel. Maak af met stukjes boter en zet 25 minuten in de oven. Zó maak je een zuurkool ovenschotel.
Zuurkoolschotel met ananas recept

Dit recept valt onder

Aardappel
Hoofdgerecht
Hollands