Zuurkoolschotel met ananas

Een tropische winterpot
  • Aantal: 3
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 45 min
  • Klaar in: 60 min
Naar het recept

Dit recept voor zuurkoolschotel met ananas is heel eenvoudig. Met zelfgemaakte aardappelpuree en frisse ananas is dit een gerecht dat je geprobeerd moet hebben, al helemaal wanneer je gek bent op zuurkool.

Tropische stamp!

Deze tropische zuur­kool­scho­tel is lekker zoet, je zal verrast worden door de blokjes ananas. Een lekker stampot ovengerecht.

Ingrediënten

  • 700 gr aardappels
  • 250 gr gehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik ananasstukjes
  • 20 ml melk
  • 10 gr boter
  • paneermeel
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. 1Schil de aardappels, snij ze in kwarten en kook ze in 20 minuten gaar. Snipper de ui en de knoflook fijn en bak ze samen met het gehakt in een grote koekenpan.
  2. 2Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de zuurkool in een pan, voeg er wat water bij en breng het aan de kook. Kook de zuurkool ongeveer 5 minuten.
  3. 3Giet het water van de aardappelen af en stamp samen met de melk, boter en wat nootmuskaat fijn.
  4. 4Verdeel de helft van de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal. Verdeel daar bovenop het gehakt, de zuurkool en de ananas. Eindig met de tweede helft van de puree en bestrooi de bovenkant met wat paneermeel. Leg er wat stukjes boter op en zet het 25 minuten in de oven.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...