Zuurkoolschotel met een tropische twist
Ben je klaar voor een smaakavontuur? Probeer dan deze zuurkool ovenschotel met sappige ananas en gehakt, verrijkt met romige aardappelpuree. De exotische twist van ananasstukjes geeft een onvergetelijke smaaksensatie. Durf jij te experimenteren? Voeg dan banaan toe voor een extra zoete noot. De hoeveelheid zuurkool is aan te passen naar jouw smaak, tot wel 350 gram.
Deze ananas zuurkool is een ware traktatie. De sappige ananas geeft een verrassende twist aan het traditionele zuurkoolgerecht, terwijl het gehakt voor een hartige diepte zorgt. De perfecte balans tussen zoet en zuur maakt deze schotel tot een onweerstaanbare smaaksensatie.
Ingrediënten
- 700 gr aardappels
- 250 gr gehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 500 gr zuurkool (optioneel: tot 350 gr)
- 225 gr ananasstukjes (bijv. Golden Crown ananas)
- 20 ml melk
- 10 gr boter
- paneermeel
- nootmuskaat
Instructies
- Schil de aardappels, snij in kwarten en kook in 20 minuten gaar.
- Snipper de ui en de knoflook fijn en bak ze samen met het gehakt in een grote koekenpan.
- Giet het water van de aardappelen af en stamp samen met de melk, boter en wat nootmuskaat fijn.
- Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de zuurkool in een pan, voeg er wat water bij en breng aan de kook. Kook de zuurkool 5 minuten.
- Giet het water van de aardappelen af en stamp samen met de melk, boter en wat nootmuskaat fijn.
- Verdeel de helft van de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal.
- Verdeel daar bovenop het gehakt, zuurkool en de ananas.
- Eindig met de andere helft van de puree en bestrooi met paneermeel.
- Maak af met stukjes boter en zet 25 minuten in de oven.
Tip: Ga voor een nieuwe smaaksensatie en vervang het gehakt door rookworst.
Extra:
- Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.
- Lekker met een glas rode wijn of een koel biertje.
- Bewaar de restjes in de koelkast en geniet er de volgende dag van.
Ben je klaar om te koken? Laat ons dan weten wat je van deze zuurkool ovenschotel vindt!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Gisteren gemaakt en het was heerlijk.
Zelfs met warm weer, fijn!
Ga ik vandaag maken, maar het gehakt vervangen door (ik denk geite-)kaas.
Dag, er staan 2 verschillende oven tijden in. 45 min versus 25 min. Wat is aan te raden?
Hartelijk dank alvast
25 Minuten in de oven Mary. (45 minuten is incl de 20 minuten aardappelen koken)
Ga het vandaag maken lijkt me erg lekker.
Heerlijk!
Superlekker recept. Goed van te voren klaar te zetten. Daarna in de oven. Smullen.
Dank!
Mijn oma doet er mager rook spek in en dat is ook erg lekker.
Lekker Maud, gaan we ook ‘ns doen!