Zuurkoolschotel met ananas

Zuurkoolschotel met ananas

Met zelfgemaakte aardappelpuree
  • Aantal: 3
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 45 min
  • Klaar in: 60 min

Dit recept voor zuurkoolschotel met ananas is heel eenvoudig. Met zelfgemaakte aardappelpuree en frisse ananas is dit een gerecht dat je lekker en snel kan maken, zeker als je gek bent op zuurkool.

Zuurkool met ananas

Zuurkool met ananas een lekkere combi! Probeer ook
eens met banaan, past perfect bij deze zuurkoolschotel,
’t maakt de zuurkool wat zoet.

Zuurkool, ik hou er van! Ik gebruik best veel bij dit recept, je zou het kunnen aanpassen naar 350 gram, vaak eet ik al heel wat koud op voordat het in de pan zit. Een lekker stampot ovengerecht.

Ingrediënten

  • 700 gr aardappels
  • 250 gr gehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 gr zuurkool
  • 225 gr ananasstukjes
  • 20 ml melk
  • 10 gr boter
  • paneermeel
  • nootmuskaat
Zuurkoolschotel met ananas recept

Zo maak je een zuurkool ovenschotel

  1. Schil de aardappels, snij in kwarten en kook in 20 minuten gaar. Snipper de ui en de knoflook fijn en bak ze samen met het gehakt in een grote koekenpan.
  2. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de zuurkool in een pan, voeg er wat water bij en breng aan de kook. Kook de zuurkool 5 minuten.
  3. Giet het water van de aardappelen af en stamp samen met de melk, boter en wat nootmuskaat fijn.
  4. Verdeel de helft van de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal. Verdeel daar bovenop het gehakt, zuurkool en de ananas. Eindig met de andere helft van de puree en bestrooi met paneermeel. Maak af met stukjes boter en zet 25 minuten in de oven. Zó maak je een zuurkool ovenschotel!
Beoordeling: 3.5. van 32 stemmen.
Please wait...