Zuurkoolschotel met een tropische twist

Zuurkoolschotel met een tropische twist

Ben je klaar voor een smaakavontuur? Probeer dan deze zuurkool ovenschotel met sappige ananas en gehakt, verrijkt met romige aardappelpuree. De exotische twist van ananasstukjes geeft een onvergetelijke smaaksensatie. Durf jij te experimenteren? Voeg dan banaan toe voor een extra zoete noot. De hoeveelheid zuurkool is aan te passen naar jouw smaak, tot wel 350 gram.

Deze ananas zuurkool is een ware traktatie. De sappige ananas geeft een verrassende twist aan het traditionele zuurkoolgerecht, terwijl het gehakt voor een hartige diepte zorgt. De perfecte balans tussen zoet en zuur maakt deze schotel tot een onweerstaanbare smaaksensatie.

Zuurkoolschotel met ananas en gehakt

Zuurkoolschotel met ananas

3.6 van 227 stemmen
Recept afdrukken
Probeer dit heerlijke recept voor zuurkoolschotel met sappige ananas, gehakt en romige aardappelpuree. Een verrassende smaaksensatie voor elke maaltijd!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 3 personen
calorieën 485

Ingrediënten

  • 700 gr aardappels
  • 250 gr gehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 gr zuurkool (optioneel: tot 350 gr)
  • 225 gr ananasstukjes (bijv. Golden Crown ananas)
  • 20 ml melk
  • 10 gr boter
  • paneermeel
  • nootmuskaat

Instructies

  • Schil de aardappels, snij in kwarten en kook in 20 minuten gaar.
  • Snipper de ui en de knoflook fijn en bak ze samen met het gehakt in een grote koekenpan.
  • Giet het water van de aardappelen af en stamp samen met de melk, boter en wat nootmuskaat fijn.
  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de zuurkool in een pan, voeg er wat water bij en breng aan de kook. Kook de zuurkool 5 minuten.
  • Giet het water van de aardappelen af en stamp samen met de melk, boter en wat nootmuskaat fijn.
  • Verdeel de helft van de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal.
  • Verdeel daar bovenop het gehakt, zuurkool en de ananas.
  • Eindig met de andere helft van de puree en bestrooi met paneermeel.
  • Maak af met stukjes boter en zet 25 minuten in de oven.

Tip: Ga voor een nieuwe smaaksensatie en vervang het gehakt door rookworst.

Extra:

  • Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.
  • Lekker met een glas rode wijn of een koel biertje.
  • Bewaar de restjes in de koelkast en geniet er de volgende dag van.
Zuurkoolschotel met ananas recept

Ben je klaar om te koken? Laat ons dan weten wat je van deze zuurkool ovenschotel vindt!

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Maud jansen 12 oktober 2020 at 16:54 - Reply

    Mijn oma doet er mager rook spek in en dat is ook erg lekker.

  2. Fam Schoenmakers 4 januari 2021 at 16:56 - Reply

    Superlekker recept. Goed van te voren klaar te zetten. Daarna in de oven. Smullen.

  3. W.Adema 21 januari 2021 at 11:31 - Reply

    Ga het vandaag maken lijkt me erg lekker.

  4. Jozik 11 december 2021 at 12:23 - Reply

    Ga ik vandaag maken, maar het gehakt vervangen door (ik denk geite-)kaas.

    • Mary 24 januari 2022 at 10:42 - Reply

      Dag, er staan 2 verschillende oven tijden in. 45 min versus 25 min. Wat is aan te raden?
      Hartelijk dank alvast

      • Miranda Bernáth 24 januari 2022 at 11:21 - Reply

        25 Minuten in de oven Mary. (45 minuten is incl de 20 minuten aardappelen koken)

  5. Ulla 21 juni 2023 at 11:17 - Reply

    Gisteren gemaakt en het was heerlijk.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter