Zweedse gehaktballetjes in saus

Een echte guilty pleasure
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Wie houdt er niet van gehaktballetjes? De bekende Zweedse gehaktballetjes met saus zijn nu ook heel eenvoudig zelf te bereiden. Volg de stappen in dit recept en maak zelf je eigen Zweedse gehaktballetjes.

Balletjes uit Zweden

Een echte guilty pleasure deze balletjes uit Zweden!

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 30 gr panko
  • 2 eidooiers
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl piment
  • 50 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 750 ml runderbouillon
  • 175 ml crème fraîche
  • 2 el verse peterselie

Bereidingswijze

  1. 1Snipper de ui fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de uisnippers 2 á 3 minuten tot ze glazig worden.
  2. 2Doe de uisnippers in een grote kom en meng het gehakt, broodkruimels, eidooiers, piment en nootmuskaat erdoor. Voeg wat peper en zout naar smaak toe en rol kleine balletjes van het gehaktmengsel.
  3. 3Doe de overgebleven eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes in delen in de pan. Bewaar de gehaktballetjes die klaar zijn op een bord en hou apart.
  4. 4Smelt de boter in de koekenpan. Voeg de bloem toe en roer het goed door elkaar tot de bloem lichtbruin kleurt. Dit duurt ongeveer 1 minuut. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. kook Blijf roeren voor ongeveer 2 minuten tot het licht gebonden is. Voeg de crème fraîche toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
  5. 5Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en kook het geheel voor ongeveer 8 minuten. Roer het af en toe door. Serveer de gehaktballetjes en de saus met wat fijngehakte peterselie.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...