Zweedse gehaktballetjes in saus
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 25 min
Wie houdt er niet van gehaktballetjes? De bekende Zweedse gehaktballetjes met saus zijn nu ook heel eenvoudig zelf te bereiden. Volg de stappen in dit recept en maak zelf je eigen Zweedse gehaktballetjes.
Balletjes uit Zweden
Een echte guilty pleasure deze balletjes uit Zweden. Maak compleet met 'n zachte aardappelpuree. Of maak 'n knolselderijpuree 'n easy recept, puree van groenten met knoflook.
Bereidingswijze Zweedse balletjes
- Snipper de ui fijn. Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de uisnippers 2 á 3 minuten tot ze glazig worden.
- Doe de uisnippers in een grote kom en meng het gehakt, broodkruimels, eidooiers, piment en nootmuskaat erdoor. Voeg wat peper en zout naar smaak toe en rol kleine balletjes van het gehaktmengsel.
- Verwarm 1 el olijfolie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes in delen. Bewaar de gehaktballetjes die klaar zijn op een bord en hou apart.
- Smelt de boter in de koekenpan. Voeg de bloem toe en roer het goed door elkaar tot de bloem lichtbruin kleurt. Dit duurt ongeveer 1 minuut. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. kook Blijf roeren tot het licht gebonden is. Voeg de crème fraîche toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
- Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en kook het geheel 8 minuten. Roer af en toe door. Serveer de Zweedse balletjes en de saus met fijngehakte peterselie.
Eet en dip met brood of aardappelpuree.
Ook lekker om te maken: Shakshuka met brood 'n heerlijke pittige tomatenstoof met paprika en koriander.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?