Zwitserse kaastaart
Zwitserse kaastaart met lekker veel Zwitserse gruyère kaas in een krokante korst van bladerdeeg. De kaastaart is perfect voor 't avondmaal met een frisse salade of snij in punten voor op de borrelplank.
Voeg foelie toe (of nootmuskaat). Foelie geeft een warme en subtiele smaak aan de kaastaart. Nootmuskaat zou je hier ook goed voor kunnen gebruiken. Deze twee specerijen lijken op elkaar.
Koude kaastaart
Klinkt misschien gek maar 't is echt heerlijk, koude kaastaart. 't Is hartig en niet zoet zoals vaak bij een no bake cheesecake.
Lekker voor erbij: uiensoep met laurier, tijm en rode wijn.
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 3 eieren
- 40 gr bloem
- 400 gr Zwitserse gruyère geraspt
- 400 ml melk
- snuf zout en foelie en knoflookpoeder
- 30 ml kirsch
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het bladerdeeg uit en bekleed een met bakpapier bekleed bakblik.
- Hou je van een knapperige bodem, bak de bodem voor het vullen eerst 8 minuten in de oven. Haal eruit en vul dat met de geraspte Zwitserse kaas.
- Doe de eieren met de bloem in een kom en roer dit tot een gladde pap.
- Voeg de kruiden toe en verdun dit alles met de melk. Roer op het laatst de kirsch er doorheen en schenk gelijkmatig over de kaas.
- Bak de kaastaart in het midden van de voorverwarmde oven in zo'n 35 á 40 minuten bruin.
- Haal de kaastaart uit de oven en voel voorzichtig of de kaas stevig is. Laat iets afkoelen voordat je gaat snijden.
Eet lekker met een mango chutney zout en zoet passen goed bij elkaar.
Tip: geen tijd om chutney zelf te maken, bio mango chutney van Mariënwaerdt is een aanrader.
Inspiratie: 6x culinaire podcast luisteren over eten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?