Ga terug
+ servings
Hasselback pompoen

Hasselback pompoen

4.6 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van Hasselback pompoen met komijn, kaneel en knoflook. Een smaakvol tussen- of bijgerecht voor elke gelegenheid met geroosterde amandelen.
Gang Bijgerechten
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 8 personen
calorieën 63

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook geperst
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl komijn
  • ½ tl kaneel
  • (zee)zout peper
  • 25 gr amandelschaafsel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Schil (hoeft niet) beide helften en leg met de snijkant naar beneden op een snijplank. Snij met een mes in de breedte in dunne plakjes maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Leg de helften met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Meng olijfolie met paprikapoeder, komijn, knoflook en kaneel. Bestrijk beide helften met de olie en bestrooi met (zee)zout en vers gemalen peper. Rooster 50 minuten in de oven. Neem halverwege uit de oven en bestrijk met de overige olie.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Serveer de hasselback pompoen op een groot bord en maak af met de geroosterde amandelstukjes.