Geniet van Hasselback pompoen met komijn, kaneel en knoflook. Een smaakvol tussen- of bijgerecht voor elke gelegenheid met geroosterde amandelen.
Gang Bijgerechten
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur10 minutenmin
Porties 8personen
calorieën 63
Ingrediënten
1flespompoen
1elolijfolie
1teenknoflook geperst
½tlpaprikapoeder
½tlkomijn
½tlkaneel
(zee)zout peper
25gramandelschaafsel
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Schil (hoeft niet) beide helften en leg met de snijkant naar beneden op een snijplank. Snij met een mes in de breedte in dunne plakjes maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Leg de helften met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng olijfolie met paprikapoeder, komijn, knoflook en kaneel. Bestrijk beide helften met de olie en bestrooi met (zee)zout en vers gemalen peper. Rooster 50 minuten in de oven. Neem halverwege uit de oven en bestrijk met de overige olie.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Serveer de hasselback pompoen op een groot bord en maak af met de geroosterde amandelstukjes.