Ga terug
+ servings
Knolselderijpuree recept

Knolselderijpuree

3.7 van 160 stemmen
Recept afdrukken
Puree van knolselderij met knoflook. Heerlijk simpel en gezond bijgerecht simpel zelf te maken en snel klaar. Perfect als basis voor je favoriete stamppot.
Gang Bijgerechten
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 90

Ingrediënten

  • knolselderij
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • klontje boter
  • verse peper
  • grof zeezout

Instructies

  • Schil de knolselderij en snij de knol in kleine blokjes. Pel en pers de knoflook. Neem een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak op middelhoog vuur de blokjes knolselderij.
  • Bak de verse knoflook mee en breng smaak met verse peper en wat grof zout. Bak de knolselderij zo’n 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Zet het vuur laag, voeg een scheut water toe en doe een deksel op de pan en laat de knolselderij in 20 minuten gaar worden. Voeg tussendoor water toe als de knolselderij droogkookt.
  • Schep de groente in een blender samen met een klontje boter en eventueel nog verse peper en wat zout. Mix voor een zijdezachte puree. Stampen kan ook maar dan blijft de puree wat grof. Serveer met een klein beetje olijfolie, verse peper en grof zout. Puree van knolselderij zó maak je ’t.