Salade met druiven avocado en spinazie
Recept afdrukken
Salade met druiven avocado en spinazie, komkommer en pinda’s. Eenvoudig en gezond recept met dressing van balsamico als lunch of lichte maaltijd.
Gang Bijgerecht, Salade
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 386
- 250 gr rode druiven
- 1 avocado
- 125 gr babyspinazie
- 1 komkommer
- 100 gr quinoa
- 75 ml olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- 2 tl limoensap
- 1,5 el honing
- 40 gr pinda's zonder zout
Kook de quinoa volgens de verpakking gaar.
Snij de komkommer en avocado in blokjes en de druiven door de helft.
Maak de dressing; meng de olijfolie met de balsamicoazijn, limoensap en honing. Proef en breng op smaak met grof zout en peper.
Meng de babyspinazie met de komkommer, quinoa, avocado, druiven en de balsamico dressing.
Rooster de pinda's in een droge koekenpan goudbruin. Schep de salade op borden en maak af met de pinda's.