Tomatensoep met ravioli, gezond en lekker. Snel te maken en licht gerecht. ’n Soep recept voor een doordeweeks dag met knapperige prei.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 268
Ingrediënten
1 rode ui
1teentjeknoflook
2 gegrilde paprika'spot
400grgepelde tomatenblik
300-400mlgroentebouillon
1prei
250grverse ravioli
verse basilicum
Instructies
Pel en snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit aan in olijfolie in een soeppan. Snij de geroosterde paprika’s in stukken en voeg ze samen met de gepelde tomaten toe aan de pan. Voeg ook de bouillon toe en breng het samen aan de kook.
Laat de soep zo’n 5 minuten koken. Was en snij ondertussen de prei in dunne ringen. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de prei en ravioli toe en kook (samen of apart) de ravioli volgens de aanwijzingen gaar. Proef en breng op smaak met basilicum, peper en grof zout.