Ga terug
+ servings
Tomatensoep met ravioli en basilicum

Tomatensoep met ravioli

4.5 van 23 stemmen
Recept afdrukken
Tomatensoep met ravioli, gezond en lekker. Snel te maken en licht gerecht. ’n Soep recept voor een doordeweeks dag met knapperige prei.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
calorieën 268

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 gegrilde paprika's pot
  • 400 gr gepelde tomaten blik
  • 300-400 ml groentebouillon
  • 1 prei
  • 250 gr verse ravioli
  • verse basilicum

Instructies

  • Pel en snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit aan in olijfolie in een soeppan. Snij de geroosterde paprika’s in stukken en voeg ze samen met de gepelde tomaten toe aan de pan. Voeg ook de bouillon toe en breng het samen aan de kook.
  • Laat de soep zo’n 5 minuten koken. Was en snij ondertussen de prei in dunne ringen. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de prei en ravioli toe en kook (samen of apart) de ravioli volgens de aanwijzingen gaar. Proef en breng op smaak met basilicum, peper en grof zout.