Pompoen uit de oven, simpel recept om zelf te maken en zó klaar. Marineer met verse kruiden als topping of ergens doorheen.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 90
Ingrediënten
1 pompoen
4 elolijfolie
1elkomijnpoeder
1/2 elpaprikapoeder
4takjesrozemarijn
4takjesplatte peterselie
3teenknoflook
verse peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen doormidden nadat je deze gewassen hebt. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de pompoen in plakken.
Pers de knoflook en maak hier een mengsel van met de olie en de kruiden. (Bewaar wat platte peterselie voor de topping) Smeer de pompoen hier goed mee in. Bestrooi met verse peper en wat grof zeezout. Zet de pompoen 30 minuten in het midden van de oven.
Als de pompoen goudbruin kleurt en lekker zacht is, haal dan uit de oven. Maak af met verse kruiden, wat grof zeezout en eventueel optioneel wat balsamico stroop. Pompoen uit de oven maak je zó.