Geroosterde pompoenpitten
Recept afdrukken
Pompoenpitten roosteren met komijn en chili kruiden. Niet alleen lekker maar ook mega gezond, tjokvol vitaminen en mineralen als snack of als topping.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Porties 2 personen
calorieën 86
- pompoenpitten van een pompoen
- 1 el olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 snuf knoflookpoeder
- 1 snuf grof zeezout
- 1 snuf gerookt paprikapoeder
Lepel de pompoenpitten uit de pompoen, haal zoveel mogelijk de draden weg en spoel af.
Kook de pitten 20 minuten in gezout water. Giet af en dep droog. Verwarm intussen de oven op 160 graden.
Maak een mengsel van de olijfolie en kruiden en meng over de pompoenpitten in een ovenschaal.
Bak de pompoenpitten in 30 minuten knapperig, hussel tussendoor om. Maak af met grof zeezout.