Ga terug
+ servings
Apfelstrudel

Apfelstrudel met bladerdeeg

4.1 van 179 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van dit authentieke apfelstrudel recept met bladerdeeg, appel en kaneel. Perfect als zoete lekkernij of als nagerecht, heerlijk met een bolletje ijs.
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Duitse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 6 personen
calorieën 360

Ingrediënten

  • 5 (middelgrote) appels
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 90 gr rozijnen
  • 120 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 rol bladerdeeg
  • citroensap
  • 1 el bloem
  • 1 ei losgeklopt en gemengd met 3 el melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil ondertussen de appels en snijd deze in dunne plakjes. Leg ze in een schaaltje en besprenkel ze met citroensap, zodat ze niet verkleuren.
  • Meng de suiker, vanillesuiker, kaneel en bloem in een kleine kom. Dit mengsel voeg je vervolgens bij de plakjes appel. Roer alles goed door en voeg de rozijnen toe.
  • Rol vervolgens het bladerdeeg uit en verspreid de vulling, die zojuist is gemaakt, over de lengte. De bovenste flap van het bladerdeeg vouw je naar voren, over het mengsel heen. Besmeer het bladerdeeg met het eimengsel en vouw de onderste flap van het bladerdeeg eroverheen. Druk het geheel goed aan en maak ook de zijkanten goed dicht. Het eimengsel kun je als “kleefmiddel” gebruiken.
  • Draai de strudel om, zodat de mooie kant boven ligt. Leg deze vervolgens op een ingevette bakplaat. Prik een paar gaatjes in de bovenkant van de strudel, zodat de hete damp makkelijk weg kan.
  • Plaats de strudel in het midden van de oven en laat het 20 minuten bakken. Zet daarna de temperatuur wat lager, naar de 190 graden. Laat de strudel vervolgens nog eens 20 goudbruin bakken. Laat de apfelstrudel daarna ongeveer 20 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. Bestrooi de strudel met poedersuiker. Apfelstrudel maken zó doe je dat.