Witte bonensoep met tijm, rozemarijn en salie. 'n Soep met krachtige bouillon voor de herfst en wintermaanden met veel verse kruiden.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 6personen
calorieën 198
Ingrediënten
480grwitte bonenpot 720 gr
400 grtomatenblokjesblik
250grspitskoolin reepjes
15grtijm, rozemarijn en salieverse kruiden
350mlkrachtbouillon groente
1/2tlchilivlokken
3 elolijfolie
1uiin dunne ringen
2teentjesknoflook
Instructies
Pel en snij de ui in dunne ringen en bak samen met de chilivlokken met 3 el olie in een soeppan zo'n 5 minuten op laag vuur. Voeg de tomaten met vocht en de helft van de bonen zonder vocht toe en bak al roerend nog kort.
Pel en pers de knoflook, voeg toe aan de soeppan samen met de gesneden spitskool en kruidenblaadjes en bak nog kort mee.
Voeg de bouillon, met zoveel water als op de gebruiksaanwijzing van de pot staat, toe en breng aan de kook. Laat de soep nog 10 minuten zacht koken en voeg dan ook de rest van de bonen toe.
Schep in kommen met extra olijfolie en chilivlokken.