Ga terug
+ servings
Witte bonensoep met tomaten

Witte bonensoep

4.7 van 3 stemmen
Recept afdrukken
Witte bonensoep met tijm, rozemarijn en salie. 'n Soep met krachtige bouillon voor de herfst en wintermaanden met veel verse kruiden.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 6 personen
calorieën 198

Ingrediënten

  • 480 gr witte bonen pot 720 gr
  • 400 gr tomatenblokjes blik
  • 250 gr spitskool in reepjes
  • 15 gr tijm, rozemarijn en salie verse kruiden
  • 350 ml krachtbouillon groente
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook

Instructies

  • Pel en snij de ui in dunne ringen en bak samen met de chilivlokken met 3 el olie in een soeppan zo'n 5 minuten op laag vuur. Voeg de tomaten met vocht en de helft van de bonen zonder vocht toe en bak al roerend nog kort.
  • Pel en pers de knoflook, voeg toe aan de soeppan samen met de gesneden spitskool en kruidenblaadjes en bak nog kort mee.
  • Voeg de bouillon, met zoveel water als op de gebruiksaanwijzing van de pot staat, toe en breng aan de kook. Laat de soep nog 10 minuten zacht koken en voeg dan ook de rest van de bonen toe.
  • Schep in kommen met extra olijfolie en chilivlokken.