Ga terug
+ servings
Ekomenu Piadina met hummus

Piadina recept

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Piadina met hummus en boerenkool recept uit het ekomenu. De smaak van de boerenkool is zacht, fris van citroen met ’n fijne bite.
Gang Hoofdgerecht, lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
calorieën 751

Ingrediënten

  • 300 gr gele bietjes
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl chilivlokken
  • 10 gr sesamzaadjes geroosterd
  • 250 gr boerenkool
  • 1/2 citroen rasp en sap
  • 1 appel
  • 4 piadina wrap spelt en haver
  • 4 el hummus
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl agave siroop

Instructies

  • Zet een pan met water op en kook hierin de bietjes 20-25 minuten totdat ze beetgaar zijn. Schep uit het water en laat afkoelen. Schil de bietjes en snij in klein. Hou apart.
  • Snipper de ui en knoflook. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en voeg de ui, knoflook, chili-vlokken en sesamzaad toe. Bak kort, zet het vuur uit en laat afkoelen.
  • Snij de grote nerven uit de boerenkool en scheur het blad in reepjes. Maak een dressing van het citroensap en rasp samen met 1 el olijfolie, agave siroop, peper en zout naar smaak. Meng de dressing door de boerenkool en wrijf goed in.
  • Snij de appel klein en meng samen met de gele biet door de boerenkool.
  • Verwarm de piadina kort in een koekenpan en verdeel de hummus en de crispy-chili olie erover. Verdeel de salade van boerenkool erop of ernaast.