Piadina met hummus en boerenkool recept uit het ekomenu. De smaak van de boerenkool is zacht, fris van citroen met ’n fijne bite.
Gang Hoofdgerecht, lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 751
Ingrediënten
300grgele bietjes
1rode ui
1teentje knoflook
1 tlchilivlokken
10grsesamzaadjesgeroosterd
250grboerenkool
1/2citroenrasp en sap
1appel
4piadina wrap spelt en haver
4elhummus
4elolijfolieextra vierge
1 tlagave siroop
Instructies
Zet een pan met water op en kook hierin de bietjes 20-25 minuten totdat ze beetgaar zijn. Schep uit het water en laat afkoelen. Schil de bietjes en snij in klein. Hou apart.
Snipper de ui en knoflook. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en voeg de ui, knoflook, chili-vlokken en sesamzaad toe. Bak kort, zet het vuur uit en laat afkoelen.
Snij de grote nerven uit de boerenkool en scheur het blad in reepjes. Maak een dressing van het citroensap en rasp samen met 1 el olijfolie, agave siroop, peper en zout naar smaak. Meng de dressing door de boerenkool en wrijf goed in.
Snij de appel klein en meng samen met de gele biet door de boerenkool.
Verwarm de piadina kort in een koekenpan en verdeel de hummus en de crispy-chili olie erover. Verdeel de salade van boerenkool erop of ernaast.