Ga terug
+ servings
Gevulde tomaat

Gevulde tomaten met gehakt en bonen

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Gevulde tomaten met (plantaardig) gehakt en bonen, mais en kaas. Dit recept lukt perfect met de Coeur de Boeuf, 'n reuzentomaat met smaak.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
calorieën 535

Ingrediënten

  • 4 tomaten Coeur de boeuf
  • 200 gr gehakt (plantaardig)
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr kidneybonen blikje
  • 150 gr mais blikje
  • 2 el ketchup
  • 2 el tacokruiden
  • 70 gr geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bovenkant van de tomaat eraf en hol ze voorzichtig uit, bewaar het vruchtvlees. Zet de tomaten op z’n kop en laat uitlekken.
  • Snipper de ui en knoflook fijn en bak in olijfolie samen met het (vega)gehakt. Voeg de mais, kindneybonen, ketchup en kruiden toe.
  • Roer het vruchtvlees van de tomaten door het gehakt- bonenmengsel en verwarm. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Vul de tomaten en maak af met de geraspte kaas. Gratineer de tomaten in de voorverwarmde oven, totdat de tomaten net gaar zijn.