Gevulde tomaten met (plantaardig) gehakt en bonen, mais en kaas. Dit recept lukt perfect met de Coeur de Boeuf, 'n reuzentomaat met smaak.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 535
Ingrediënten
4tomatenCoeur de boeuf
200grgehakt(plantaardig)
1rode ui
2tenenknoflook
1 elolijfolie
150grkidneybonenblikje
150grmaisblikje
2elketchup
2eltacokruiden
70grgeraspte kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bovenkant van de tomaat eraf en hol ze voorzichtig uit, bewaar het vruchtvlees. Zet de tomaten op z’n kop en laat uitlekken.
Snipper de ui en knoflook fijn en bak in olijfolie samen met het (vega)gehakt. Voeg de mais, kindneybonen, ketchup en kruiden toe.
Roer het vruchtvlees van de tomaten door het gehakt- bonenmengsel en verwarm. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Vul de tomaten en maak af met de geraspte kaas. Gratineer de tomaten in de voorverwarmde oven, totdat de tomaten net gaar zijn.