Ga terug
+ servings
Pompoenspread met pindakaas en banaan

Pompoenspread met pinda's en banaan

5 van 4 stemmen
Recept afdrukken
Spread van groenten voor op brood met pinda's en banaan. Pompoenspread is broodbeleg met verstopte groenten. Lekker en kidsproof.
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 210

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el pindakaas
  • grof zeezout
  • 4 boterhammen
  • 2 el krokante uitjes/pinda's
  • 1 banaan

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen in stukken, verwijder de zaden en doe in een ovenschaal met olijfolie en grof zeezout naar smaak.
  • Rooster de pompoen 30 minuten tot deze zacht is. Laat afkoelen, lepel het vruchtvlees uit de schil en prak of blender glad.
  • Voeg de pindakaas toe en eventueel extra zeezout. Meng en smeer op brood of toast. Maak af met plakjes banaan, pinda's en krokante uitjes.