Heerlijke Airfryer Wellington met boerenkool, erwtjes en paddenstoelen in knapperig bladerdeeg. Een smakelijke groentemaaltijd voor de feestdagen!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 4Personen
calorieën 310
Ingrediënten
1rode uiin ringen
2 teenknoflookin plakjes
1elolijfolie
300grgemengde paddenstoelenin plakjes
1tldragon
1tloregano
80grvelderwtjes
1rolbladerdeegvers
40grboerenkool
1ei
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui kort. Voeg de tenen knoflook in plakjes toe samen met de gemengde paddenstoelen.
Voeg de dragon en oregano, peper en zout naar smaak toe en bak tot het vocht is opgenomen. Voeg de velderwtjes toe en roer het geheel door.
Rol het bladerdeeg uit (snij op maat zodat de wellington in het airfryer mandje past). Verdeel de boerenkool over de helft van de bodem van het bladerdeeg. Verdeel het paddenstoelen mengsel over de boerenkool. Vouw de helft van het bladerdeeg over de vulling en plak de open zijkanten aan elkaar.
Klop in een kommetje het ei los en smeer uit over de wellington. Leg de wellington op het met bakpapier beklede airfryer mandje en bak deze in 16 minuten af op 180 graden.
Haal de wellington uit de airfryer en laat even rusten.