Oliebollen bakken in de airfryer met rozijnen, de smaak is fantastisch lekker. Vergelijk niet met 'n oliebol uit de olie, 't is echt anders.
Gang Tussendoortje
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur10 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur20 minutenmin
Porties 10Stuks
calorieën 124
Ingrediënten
250grzelfrijzend bakmeel
200mlwaterlauwwarm
4grgedroogde gist
120grrozijnengeweld in water of rum
1ei
30grbloem
1elpoedersuiker
bakspray
Instructies
Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en meng met het water, de gist, het ei en de rozijnen. Voeg een snuf zout naar smaak toe. Laat het deeg 1 uur rijzen onder een vochtige doek.
Meng de bloem met de poedersuiker op een diep bord. Maak bollen, van het deeg met behulp van een ijsschep (best lastig het deeg is fluffy) en bestrooi ze met het bloem en poedersuiker mengsel. Spray de bollen in met bakspray.
Zet de Airfryer aan en bak de oliebollen per 5 stuks, 5 á 6 minuten op 200 graden. Draai om, spray en bak nogmaals 5 minuten.