Ga terug
+ servings
oliebollen bakken airfryer recept

Oliebollen uit de airfryer

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Oliebollen bakken in de airfryer met rozijnen, de smaak is fantastisch lekker. Vergelijk niet met 'n oliebol uit de olie, 't is echt anders.
Gang Tussendoortje
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 10 Stuks
calorieën 124

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml water lauwwarm
  • 4 gr gedroogde gist
  • 120 gr rozijnen geweld in water of rum
  • 1 ei
  • 30 gr bloem
  • 1 el poedersuiker
  • bakspray

Instructies

  • Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en meng met het water, de gist, het ei en de rozijnen. Voeg een snuf zout naar smaak toe. Laat het deeg 1 uur rijzen onder een vochtige doek.
  • Meng de bloem met de poedersuiker op een diep bord. Maak bollen, van het deeg met behulp van een ijsschep (best lastig het deeg is fluffy) en bestrooi ze met het bloem en poedersuiker mengsel. Spray de bollen in met bakspray.
  • Zet de Airfryer aan en bak de oliebollen per 5 stuks, 5 á 6 minuten op 200 graden. Draai om, spray en bak nogmaals 5 minuten.