Ga terug
+ servings
Rosbief bakken rozemarijn oven

Rosbief bakken

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Rosbief bakken met verse rozemarijn in roomboter. Even kort braden in de pan. Daarna in de oven. Eet als tussen- bij- of hoofdgerecht.
Gang Bijgerechten, Borrelhapje, diner
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 8 personen
calorieën 85

Ingrediënten

  • 500 gr rosbief
  • 50 gr roomboter
  • 4 takjes rozemarijn

Instructies

  • Laat de rosbief eerst op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 145 graden. Breng de rosbief op smaak met vers gemalen peper en zeezout.
  • Laat de boter smelten in een braadpan samen met de rozemarijn tot de boter begint te kleuren. Leg de rosbief in de pan en bak 3 minuten op hoog rondom bruin.
  • Haal de rosbief uit de pan en leg in een ovenschaal. Giet het bakvet over de rosbief samen met de rozemarijn. Bak het vlees medium in 30 á 35 minuten in het midden van de oven.
  • Haal de rosbief uit de oven en laat afgedekt nog even rusten.