Rosbief bakken met verse rozemarijn in roomboter. Even kort braden in de pan. Daarna in de oven. Eet als tussen- bij- of hoofdgerecht.
Gang Bijgerechten, Borrelhapje, diner
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Porties 8personen
calorieën 85
Ingrediënten
500grrosbief
50grroomboter
4takjesrozemarijn
Instructies
Laat de rosbief eerst op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 145 graden. Breng de rosbief op smaak met vers gemalen peper en zeezout.
Laat de boter smelten in een braadpan samen met de rozemarijn tot de boter begint te kleuren. Leg de rosbief in de pan en bak 3 minuten op hoog rondom bruin.
Haal de rosbief uit de pan en leg in een ovenschaal. Giet het bakvet over de rosbief samen met de rozemarijn. Bak het vlees medium in 30 á 35 minuten in het midden van de oven.
Haal de rosbief uit de oven en laat afgedekt nog even rusten.