Leer de fijne kneepjes van het bereiden van de authentieke Kaiserschmarrn en voel de magie van de Tirolse bergen elke keer als je een hap neemt.
Gang lunch, Ontbijt
Keuken Duitse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 6personen
calorieën 224
Ingrediënten
200grbloem
4eieren
2elsuiker
275mlmelk
roomboter
poedersuiker | vers fruit | vruchtencompote
Instructies
Splits 4 eieren en mix het eiwit tot stevig schuim. Klop de dooiers met de suiker, de bloem en de melk. Spatel het eiwit schuim door het beslag tot een glad, luchtig beslag.
Bak de kaiserschmarrn in roomboter en wat suiker. Deze dikke pannenkoek mag wel zeker één cm dik zijn die je vervolgens in kleine stukken breekt met je spatel.
Eet de Duitse pannenkoek direct met veel poedersuiker. Eventueel als topping neem fruit of vruchtencompote.