Ga terug
+ servings
Kaiserschmarrn recept

Kaiserschmarrn recept

4.4 van 54 stemmen
Recept afdrukken
Leer de fijne kneepjes van het bereiden van de authentieke Kaiserschmarrn en voel de magie van de Tirolse bergen elke keer als je een hap neemt.
Gang lunch, Ontbijt
Keuken Duitse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 6 personen
calorieën 224

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
  • 4 eieren
  • 2 el suiker
  • 275 ml melk
  • roomboter
  • poedersuiker | vers fruit | vruchtencompote

Instructies

  • Splits 4 eieren en mix het eiwit tot stevig schuim. Klop de dooiers met de suiker, de bloem en de melk. Spatel het eiwit schuim door het beslag tot een glad, luchtig beslag.
  • Bak de kaiserschmarrn in roomboter en wat suiker. Deze dikke pannenkoek mag wel zeker één cm dik zijn die je vervolgens in kleine stukken breekt met je spatel.
  • Eet de Duitse pannenkoek direct met veel poedersuiker. Eventueel als topping neem fruit of vruchtencompote.