Leer zelf heerlijke kibbeling maken van kabeljauw, ontdek het beslaggeheim en geniet van deze Hollandse lekkernij met je favoriete saus!
Gang Bijgerechten, lunch, snack
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 352
Ingrediënten
600grkabeljauw
1elviskruiden
160grbloem
110 mlwaterkoud bruisend
2eierendooiers
zonnebloemolie
Instructies
Maak eerst het beslag. Meng het bloem met enkel de ei-dooiers en het bruisende water tot een glad mengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Snij de kabeljauw in stukjes in de grote van wat voor jou perfect is als een stukje kibbeling. Meng de stukken vis met de viskruiden.
Verhit de zonnebloemolie in een wok tot 180 graden.
Haal een stuk kibbeling door het bloemmengsel en leg voorzichtig in de hete olie. Laat de vis krokant bakken in zo'n 5 minuten. Herhaal dit met alle stukjes kabeljauw.
Laat uitlekken op keukenpapier. Dip met een lekker sausje en eet gelijk op.