Ga terug
+ servings
Boerenkool tempeh recept

Boerenkool met tempeh

4.7 van 6 stemmen
Recept afdrukken
Maak deze snelle boerenkool met tempeh, rode ui en ketjap voor een winterse twist op traditionele boerenkool. Een smaakvol en gezond vegetarisch gerecht.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 475

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels kruimig
  • 2 rode uien
  • olijfolie
  • 360 gr tempeh blokjes ketjap
  • 300 gr boerenkool gesneden
  • 100 gr roomboter
  • 200 ml melk
  • 4 el ketjap asin
  • verse peper

Instructies

  • Schil en was de aardappels. Kook de aardappels gaar in een kwartier.
  • Pel en snij de uien in ringen. Bak de uien in een scheutje olijfolie, voeg de boerenkool toe en laat een kwartier zachtjes smoren. Breng op smaak met verse peper.
  • Verwarm de melk en de boter in een steelpan. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de verwarmde melk en boter toe en roer goed door tot een smeuïg aardappelmengsel.
  • Voeg de boerenkool toe en roer alles goed door elkaar samen met 2 eetlepels ketjap.
  • Roerbak de tempeh om en om in een scheut olijfolie in een wok en voeg 2 eetlepels ketjap erbij.
  • Schep de boerenkool stamppot in kommen en maak af met de tempeh en een paar druppels ketjap. Klaar, stamppot boerenkool, zo maak je ’t!