Bereid dit gezonde en snelle recept voor orzo met een smakelijke tomatensaus en kruiden. Voeg toppings toe als romige buffelmozzarella en parmezaanse kaas.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 234
Ingrediënten
1ui
2teentjesknoflook
1eloregano
1eltomatenpuree
220grorzo
400grtomatenblokjes
2elolijfolie
75mlrode wijn
2laurierblaadjes
700mlbouillon
1tlpiment
Instructies
Pel en snij de ui in dunne ringen, pel en pers de knoflook en bak samen in een pan verhit met olijfolie. Voeg de oregano toe en bak zo'n 2 tot 3 minuten op laag vuur.
Voeg de orzo toe en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en roer door.
Schenk de rode wijn bij het orzo mengsel en laat verdampen. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en verwarm mee.
Voeg de laurier en piment toe samen met de bouillon. Kook de orzo pasta gaar in 10 tot 15 minuten. (Na 10 minuten kan de pan van het vuur) Laat even rusten.
Proef de orzo, voeg naar smaak peper of zout toe en schep op borden. Maak af met topping naar keuze.