Probeer ons recept met paprikapoeder, kerrie en gerookte paprika voor een unieke smaakbeleving, ideaal hapje voor feestelijke borrels en brunches.
Gang Borrelhapje, Hapjes
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 24
calorieën 84
Ingrediënten
12eierenkies voor scharreleieren voor extra smaak en een romige vulling
2tlpaprikapoederga voor gerookt paprikapoeder voor een rokerige twist
2tlkerriepoederexperimenteer met Madras kerrie voor een extra pittige variant
4elmayonaiseeen tikje pittige mayonaise zorgt voor een onverwachte sensatie
1elgrove mosterdliefst Dijon-mosterd voor een authentieke diepte
verse bieslook /dille /peterselie optioneel, voor een frisse garnering
grof zeezoutfleur de sel geeft een subtiele ziltige toets
verse pepergrof gemalen zwarte peper voor een intense smaakbeleving
Instructies
Kook de eieren: Breng een pan met water aan de kook en laat de eieren 8-10 minuten koken voor een perfecte hardgekookte consistentie. Spoel ze vervolgens met koud water om het kookproces te stoppen en pel ze voorzichtig.
Halveer de eieren: Snijd de gepelde eieren met een scherp mes in de lengte doormidden. Verwijder het eigeel voorzichtig met een theelepel en doe het in een kom.
Maak de vulling: Prak het eigeel met een vork tot een gladde massa. Voeg de mayonaise, mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar tot een romige en smaakvolle vulling.
Vul de eieren: Vul de halve eiwithelften met de vulling. Gebruik hiervoor een spuitzak voor een professioneel ogend resultaat, of schep de vulling met een theelepel in de holtes.
Garneer de eieren: (Optioneel) Hak de bieslook, peterselie of dille fijn en garneer de gevulde eieren hiermee voor een extra feestelijke touch.
Serveer en geniet: Presenteer de gevulde eieren op een mooie schaal of bord en laat je gasten smullen van deze onvergetelijke klassieker met een moderne twist!