Ga terug
+ servings
gevulde eieren

Gevulde eieren

3.6 van 219 stemmen
Recept afdrukken
Probeer ons recept met paprikapoeder, kerrie en gerookte paprika voor een unieke smaakbeleving, ideaal hapje voor feestelijke borrels en brunches.
Gang Borrelhapje, Hapjes
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 24
calorieën 84

Ingrediënten

  • 12 eieren kies voor scharreleieren voor extra smaak en een romige vulling
  • 2 tl paprikapoeder ga voor gerookt paprikapoeder voor een rokerige twist
  • 2 tl kerriepoeder experimenteer met Madras kerrie voor een extra pittige variant
  • 4 el mayonaise een tikje pittige mayonaise zorgt voor een onverwachte sensatie
  • 1 el grove mosterd liefst Dijon-mosterd voor een authentieke diepte
  • verse bieslook /dille /peterselie optioneel, voor een frisse garnering
  • grof zeezout fleur de sel geeft een subtiele ziltige toets
  • verse peper grof gemalen zwarte peper voor een intense smaakbeleving

Instructies

  • Kook de eieren: Breng een pan met water aan de kook en laat de eieren 8-10 minuten koken voor een perfecte hardgekookte consistentie. Spoel ze vervolgens met koud water om het kookproces te stoppen en pel ze voorzichtig.
  • Halveer de eieren: Snijd de gepelde eieren met een scherp mes in de lengte doormidden. Verwijder het eigeel voorzichtig met een theelepel en doe het in een kom.
  • Maak de vulling: Prak het eigeel met een vork tot een gladde massa. Voeg de mayonaise, mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar tot een romige en smaakvolle vulling.
  • Vul de eieren: Vul de halve eiwithelften met de vulling. Gebruik hiervoor een spuitzak voor een professioneel ogend resultaat, of schep de vulling met een theelepel in de holtes.
  • Garneer de eieren: (Optioneel) Hak de bieslook, peterselie of dille fijn en garneer de gevulde eieren hiermee voor een extra feestelijke touch.
  • Serveer en geniet: Presenteer de gevulde eieren op een mooie schaal of bord en laat je gasten smullen van deze onvergetelijke klassieker met een moderne twist!