Bereid de klassieke Italiaanse pasta carbonara zonder room, met ingrediënten zoals guanciale (wangspek), pecorino kaas en eieren. Een beroemd gerecht.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 684
Ingrediënten
250grguanciale (Italiaans wangspek) of pancetta
400 grspaghetti
150grpecorinoIets extra voor 't serveren
4eierendooiers
zwarte pepervers gemalen
Instructies
Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti al dente gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
Snij het Italiaanse spek in dunne reepjes en bak in zo’n 5 minuten licht krokant. Rasp de Pecorino kaas ondertussen en splits de eieren en kluts de eidooiers kapot.
Schep de spaghetti uit de pan en rechtstreeks in de pan bij het gebakken Italiaanse spek. Voeg ook gelijk de rasp van de Pecorino kaas toe samen met een beetje kookvocht.
Haal de pan van het vuur en voeg de eidooiers toe aan de spaghetti. Roer goed door voor een romige carbonara saus. Maak af met vers gemalen peper.