Maak ons smakelijke avocado toast met ei recept, perfect voor ontbijt of lunch, boordevol gezonde vetten. Geniet van dit heerlijke duo!
Gang lunch, Ontbijt
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Porties 2Personen
calorieën 326
Ingrediënten
2sneebroodspelt
1avocado
2eieren
1elcitroensap
2tlkomijnpoeder
1sjalot
peper en grof zout
olijfolie
Instructies
Snij de avocado doormidden en draai de helften van elkaar af. Haal de pit eruit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Meng het vruchtvlees samen met ’t komijnpoeder en citroensap.
Pel en snipper de sjalot en voeg ook toe aan de avocado spread samen met peper en grof zout naar smaak.
Bak ondertussen de spiegeleieren in een scheut olijfolie en rooster het brood. Smeer de avocadospread over de speltboterhammen en leg hier de spiegeleieren op. Maak af met vers gemalen peper. Avocado met ei, zó maak je dat.