Ga terug
+ servings
Avocado toast met ei recept

Avocado toast met ei

4.1 van 49 stemmen
Recept afdrukken
Maak ons smakelijke avocado toast met ei recept, perfect voor ontbijt of lunch, boordevol gezonde vetten. Geniet van dit heerlijke duo!
Gang lunch, Ontbijt
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 Personen
calorieën 326

Ingrediënten

  • 2 snee brood spelt
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 1 el citroensap
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 sjalot
  • peper en grof zout
  • olijfolie

Instructies

  • Snij de avocado doormidden en draai de helften van elkaar af. Haal de pit eruit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Meng het vruchtvlees samen met ’t komijnpoeder en citroensap.
  • Pel en snipper de sjalot en voeg ook toe aan de avocado spread samen met peper en grof zout naar smaak.
  • Bak ondertussen de spiegeleieren in een scheut olijfolie en rooster het brood. Smeer de avocadospread over de speltboterhammen en leg hier de spiegeleieren op. Maak af met vers gemalen peper. Avocado met ei, zó maak je dat.