Recept afdrukken
Probeer deze Zwitserse kaastaart met Gruyère kaas in een krokante bladerdeegkorst. Perfect als avondmaaltijd met salade of voor op de borrelplank!
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Duitse recepten, Zwitserse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Porties 8 Personen
calorieën 410
- 1 rol bladerdeeg
- 3 eieren
- 40 gr bloem
- 400 gr Zwitserse gruyère geraspt
- 400 ml melk
- snuf zout en foelie en knoflookpoeder
- 30 ml kirsch
Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het bladerdeeg uit en bekleed een met bakpapier bekleed bakblik.
Hou je van een knapperige bodem, bak de bodem voor het vullen eerst 8 minuten in de oven. Haal eruit en vul dat met de geraspte Zwitserse kaas.
Doe de eieren met de bloem in een kom en roer dit tot een gladde pap.
Voeg de kruiden toe en verdun dit alles met de melk. Roer op het laatst de kirsch er doorheen en schenk gelijkmatig over de kaas.
Bak de kaastaart in het midden van de voorverwarmde oven in zo'n 35 á 40 minuten bruin.
Haal de kaastaart uit de oven en voel voorzichtig of de kaas stevig is. Laat iets afkoelen voordat je gaat snijden.