Een beetje pit maar absoluut niet bitter, witlofsoep met room en gember. Vol lof! Lekker en romig soep recept dat heel makkelijk zelf te maken is.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 230
Ingrediënten
500grwitlof
1aardappel
3cmgembervers
1ui
2tenenknoflook
1lituienbouillongistvrij
150mlroomplantaardig
olijfolie
Instructies
Spoel de witlof af en snij klein. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Schil de gember, pel en snipper de ui en knoflook.
Bak de ui en knoflook aan in een soeppan met een scheut olijfolie. Voeg de witlof en de andere ingrediënten, gember en aardappel toe en stoof kort.
Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat zachtjes koken tot de aardappelstukjes gaar zijn. Maak de soep glad met een staafmixer, proef en breng op smaak met peper vers gemalen uit de molen.
Maak de witlofsoep af met room en schep in kommen.