Zijdezachte pastinaakpuree, een ideaal bijgerecht voor stamppot. Probeer het met kaas en kruiden voor een smaakvolle twist.
Gang Bijgerechten
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 25 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 214
Ingrediënten
400grpastinaak
2koppenvolle melk
2koppenwater
4elslagroom
1teenknoflook
20grongezouten roomboter
peper en zoutvers gemalen
Instructies
Schil de pastinaak en snij in stukken. Breng het water samen met de melk in een pan aan de kook. Voeg de pastinaak, slagroom, fijngesneden knoflook en een snuf zout toe aan de pan.
Kook de pastinaak in zo’n 20 tot 25 minuten gaar. Giet de pastinaak af en pureer het mengsel met een stamper of staafmixer tot een puree.
Voeg tijdens het stampen de roomboter toe en breng op smaak met vers gemalen peper en een snuf grof zeezout.
Pastinaakpuree recept is nu klaar. Serveer met een goede olijfolie, vers gemalen peper en grof zout.