Ga terug
+ servings
Pastinaakpuree recept

Pastinaakpuree recept

3.6 van 52 stemmen
Recept afdrukken
Zijdezachte pastinaakpuree, een ideaal bijgerecht voor stamppot. Probeer het met kaas en kruiden voor een smaakvolle twist.
Gang Bijgerechten
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
calorieën 214

Ingrediënten

  • 400 gr pastinaak
  • 2 koppen volle melk
  • 2 koppen water
  • 4 el slagroom
  • 1 teen knoflook
  • 20 gr ongezouten roomboter
  • peper en zout vers gemalen

Instructies

  • Schil de pastinaak en snij in stukken. Breng het water samen met de melk in een pan aan de kook. Voeg de pastinaak, slagroom, fijngesneden knoflook en een snuf zout toe aan de pan.
  • Kook de pastinaak in zo’n 20 tot 25 minuten gaar. Giet de pastinaak af en pureer het mengsel met een stamper of staafmixer tot een puree.
  • Voeg tijdens het stampen de roomboter toe en breng op smaak met vers gemalen peper en een snuf grof zeezout.
  • Pastinaakpuree recept is nu klaar. Serveer met een goede olijfolie, vers gemalen peper en grof zout.