Ga terug
+ servings
fluffy pancake

Fluffy pancakes

3.6 van 121 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van de zachtheid en smaak van fluffy pancakes met ons speciale Amerikaanse en Japanse recept. Een heerlijke traktatie voor jouw dag!
Gang lunch, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Japans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 3 personen
calorieën 364

Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • 2,5 el suiker
  • 2 el melk
  • 3 el bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 grote eiwitten
  • snuf baking soda
  • olijfolie

Instructies

  • Klop de eidooier met 1 el suiker licht en schuimig. Meng de melk erbij. Zeef de bloem en het bakpoeder over het eidooier mengsel en klop goed.
  • Klop het eiwit op met de baking soda tot het schuimig is. Voeg de overige suiker langzaam toe en klop tot een dikke meringue met pieken.
  • Neem 1/3 van de geklopte eiwitten en klop in de kom met de dooier. Voeg de helft van de resterende wit toe en klop in het dooierbeslag. Meng het eierdooier mengsel met de resterende eiwitten, klop en gebruik een spatel om rustig te mengen.
  • Verhit een grote pan met anti-aanbaklaag met deksel op laag vuur en bestrijk heel licht met olijfolie. Schep het beslag met een ijsschep in de pan, afhankelijk hoe groot de pan is maak er meerdere in een keer. Dek af en bak zo’n 4 minuten.
  • Verwijder het deksel en voeg wat meer beslag bovenop elke pannenkoek. Dek af en bak nog 4 minuten. Til het deksel op en gebruik een spatel om voorzichtig onder de pannenkoek te kijken. De pannenkoek moet makkelijk loslaten.
  • Schep ’t laatste beslag als je nog over hebt, op de pannenkoeken en draai voorzichtig om. Dek af en bak nog zo’n 4 minuten. Zodra de pannenkoeken lichtbruin en gaar zijn stapel ze op ’n bord met poedersuiker, boter, en/of maple syrup. Fluffy pancakes recept, zó simpel!

Video