Ga terug
+ servings
Rijstpap recept

Rijstepap maken

5 van 3 stemmen
Recept afdrukken
Zeker geen saaie pap, smeuïge zoete rijst met kardemom, kaneel en peer. Rijstebrij of rijstpap maken met dessertrijst heeft iets van vroeger.
Gang Ontbijt
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
calorieën 510

Ingrediënten

  • 8 gr vanillesuiker
  • 600 ml melk
  • 1 tl kaneel
  • 25 gr rietsuiker
  • 100 gr dessertrijst
  • 2 klontjes boter snuf zout
  • 1 el suiker fijn
  • 1 peer
  • 1 tl kardemom

Instructies

  • Breng de melk aan de kook met de vanillesuiker, rietsuiker en kaneel.
  • Voeg de rijst toe en laat op zacht vuur garen, roer geregeld, dit zal 10 tot 15 minuten duren.
  • Roer een klontje boter en voeg een snuf zout toe aan de rijstpap, laat even rusten.
  • Schil de peer en snij in parten. Smelt een klontje boter in een bakpan en bak de peer aan. Voeg suiker en kardemom toe en laat karameliseren.
  • Schep de pap in kommen en maak af met de peer, boter en kaneel.