Ga terug
+ servings
Zoetzure saus

Zoetzure saus

3.6 van 183 stemmen
Recept afdrukken
Kijk hoe je zelf heerlijke zoetzure saus maakt voor je Chinese gerechten. Geschikt voor kip, garnalen of omelet, perfect voor rijst, noedels, nasi of bami.
Gang Bijgerecht
Keuken Chinese
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 82

Ingrediënten

  • 3 cm gember vers
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 el azijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el maizena
  • 1 el basterdsuiker lichtbruin
  • 1 el olijfolie
  • 225 gr ananasstukjes blik

Instructies

  • Schil de gember en snijd het fijn. Pel de knoflook en snijd deze ook fijn. Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit hierin kort de gember en knoflook.
  • Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maïzena, suiker en het sap van de ananas toe. Breng de saus aan de kook.
  • Laat de saus 3 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Voeg als laatste de stukjes ananas toe.
  • Roer de zoetzure saus af en toe om. Laat afkoelen voordat je hem gebruikt.