Kijk hoe je zelf heerlijke zoetzure saus maakt voor je Chinese gerechten. Geschikt voor kip, garnalen of omelet, perfect voor rijst, noedels, nasi of bami.
Gang Bijgerecht
Keuken Chinese
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 82
Ingrediënten
3cmgembervers
1teentjeknoflook
2eltomatenketchup
2elazijn
2elsojasaus
1elmaizena
1elbasterdsuikerlichtbruin
1elolijfolie
225grananasstukjes blik
Instructies
Schil de gember en snijd het fijn. Pel de knoflook en snijd deze ook fijn. Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit hierin kort de gember en knoflook.
Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maïzena, suiker en het sap van de ananas toe. Breng de saus aan de kook.
Laat de saus 3 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Voeg als laatste de stukjes ananas toe.
Roer de zoetzure saus af en toe om. Laat afkoelen voordat je hem gebruikt.