Geniet van een smeuïge snijbonenstamppot met mosterd, sjalotjes en krokante uitjes. Een snel en gezond doordeweeks gerecht boordevol voedingsstoffen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 340
Ingrediënten
500graardappels
400 grsnijbonen
1scheutmelkplantaardig
1elmosterdplantaardig
1klontjeboterplantaardig
2sjalottenoptioneel
1elolijfolieoptioneel
krokant gebakken uitjesoptioneel
Instructies
Was en snij de bonen in dunne reepjes en kook beetgaar. Schil en was de aardappelen, snij in stukken en kook gaar. Giet af en laat even staan. Voeg een scheut melk toe, boter en een schep mosterd.
Stamp door elkaar en proef. Voeg naar smaak vers gemalen peper, grof zeezout en eventueel kerriepoeder toe. Voeg de snijbonen toe en meng met een houten lepel.
Pel en snij de sjalot in dunne ringen, breng op smaak met peper, zout en kerrie. Bak zacht in 1 el olijfolie in een pan. Verdeel over de stamppot samen met krokante uitjes op de top.