Ga terug
+ servings
Snijbonen stamppot recept

Snijbonen stamppot

3.9 van 24 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van een smeuïge snijbonenstamppot met mosterd, sjalotjes en krokante uitjes. Een snel en gezond doordeweeks gerecht boordevol voedingsstoffen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
calorieën 340

Ingrediënten

  • 500 gr aardappels
  • 400 gr snijbonen
  • 1 scheut melk plantaardig
  • 1 el mosterd plantaardig
  • 1 klontje boter plantaardig
  • 2 sjalotten optioneel
  • 1 el olijfolie optioneel
  • krokant gebakken uitjes optioneel

Instructies

  • Was en snij de bonen in dunne reepjes en kook beetgaar. Schil en was de aardappelen, snij in stukken en kook gaar. Giet af en laat even staan. Voeg een scheut melk toe, boter en een schep mosterd.
  • Stamp door elkaar en proef. Voeg naar smaak vers gemalen peper, grof zeezout en eventueel kerriepoeder toe. Voeg de snijbonen toe en meng met een houten lepel.
  • Pel en snij de sjalot in dunne ringen, breng op smaak met peper, zout en kerrie. Bak zacht in 1 el olijfolie in een pan. Verdeel over de stamppot samen met krokante uitjes op de top.