Recept afdrukken
Zelfgemaakte hummus met tahin, komijn en knoflook. Dit eenvoudige recept op basis van kikkererwten is snel te maken. Onmisbaar bij de borrel.
Gang Bijgerecht, Hapjes
Keuken Marokaans
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Porties 1 schaal
calorieën 692
- 225 gr kikkererwten
- 2 el tahin
- ½ citroen het sap en rasp
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl korianderpoeder
- ½ tl kerriepoeder
- 2 teen knoflook geperst
- 4 el olijfolie extra vierge
Optioneel
- sesamzaad
- verse kruiden
- pitjes
Meng de kikkererwten, olijfolie, knoflook, citroensap en rasp in een kom en meng tot een gladde massa met een staafmixer.
Meng de kruiden en tahin erbij en breng op smaak met peper en zout. Maak de hummus af met een scheut olijfolie, verse kruiden, sesamzaad en pitjes.
Wil je een pittige variant hummus? Voeg 2 tl chilivlokken toe.